Mihail Vlasov, seful Camerei de Comert si Industrie, arestat preventiv (Video)

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 16:46
18059 citiri
Mihail Vlasov, seful Camerei de Comert si Industrie, arestat preventiv (Video)
Foto: TVR

Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luata, miercuri, de judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti.

Inainte de a afla decizia judecatorului, avocatul lui Vlasov, Ion Cazacu, se arata increzator in privinta eliberarii clientului sau, declarand ca acesta nu il cunostea pe denuntator si ca el nu ar fi pus mana pe bani.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata la Curtea Suprema.

Presedintele Camerei de Comet si Industrie a Romaniei a fost prins in flagrant marti si ulterior retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta.

Seful Camerei de Comert, ridicat de DNA. Trafic de influenta pentru un milion de euro (Video)

Procurorii spun ca Vlasov a fost denuntat de o persoana care avea un dosar din 2013 pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International.

"Printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca inculpatul Vlasov Mihail este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca. La data de 13.03.2014, in urma unei programari prealabile, denuntatorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat in sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde, pe parcursul discutiei, inculpatul i-a pretins denuntatorului suma de 1.000.000 euro pentru a-l ajuta sa castige procesul respectiv.

Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani", se arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Intr-adevar, marti, 18 martie, in jurul orelor 20:00, Vlasov s-a intalnit cu denuntatorul in incinta unui restaurant din Bucuresti si i-a reamintit acestuia de suma de 1.000.000 euro pe care trebuie sa o dea, urmand sa obtina la schimb o decizie favorabila din partea Curtii de Arbitraj International unde avea dosarul.

Mai mult, Vlasov i-a spus denuntatorului ca trebuie sa ii dea initial 200.000 de euro, iar instanta sa amane judecarea cauzei, iar la urmatorul termen acesta sa mai vina cu alti 300.000 de euro, urmand sa primeasca solutia favorabila.

Cazul avea termen chiar miercuri la Curtea de Arbitraj, al carui prim-vicepresedinte este fiica lui Vlasov, Vanda, sotia fostului ministru Cristian David. Procurorii au organizat flagrantul, iar banii au fost gasiti asupra lui Mihail Vlasov.

Conform jurnalistilor de la Evenimentul Zilei, Vlasov si denuntatorul au stat de vorba marti seara la Hotelul Hilton, dupa care presedintele CCIR ar fi plecat la masina fara sa ia banii. Plicul in care erau cei 200.000 de euro si pe care scria "Ati nimerit solutia corecta. Va multumim!" a fost dus la masina de soferul lui Vlasov.

Procurorii, in instrumentarea cauzei, au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Probleme cu legea

Vanda Vlasov a venit marti seara la sediul DNA dar le-a declarat jurnalistilor ca nu cunoaste nimic despre cazul in speta, ci a venit sa ii aduca un medicament tatalui ei.

In varsta de 70 de ani, Vlasov este avocat de profesie si a fost deputat PNL. In 2012, el a fost reclamat la DNA pentru coruptie, de catre 12 presedinti de camere de comert din teritoriu, care au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

Mihail Vlaslov a mai fost in atentia justitiei si in 2013, intr-un dosar de camatarie. Surse judiciare declarau atunci ca presedintele Camerei de Comert si Industie a Romaniei ar fi fost clientul unor clanuri de camatari, de la care ar fi imprumutat sume uriase de bani pentru jocuri de noroc.

Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International este Bogdan Olteanu, fost membru PNL, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

Curtea de Arbitraj are in structura sa 128 de arbitri romani inscrisi pe o lista a arbitrilor si dispune de o lista de arbitri straini cuprinzand 50 de persoane, informeaza Mediafax.

Printre arbitri se numara senatorii Ioan Chelaru (PSD), Tudor Chiuariu (PNL), deputatii Alina Gorghiu (PNL), dar si Adrian Balaban Grajdan, consilier juridic, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vlasov arestat preventiv, #Mihail Vlasov retinut flagrant , #arestare