Necolaiciuc dezvaluie cum a facut avere: Am economisit din diurne

Vineri, 18 Martie 2011, ora 13:14
2487 citiri
Necolaiciuc dezvaluie cum a facut avere: Am economisit din diurne
Foto: Arhiva

Mihai Necolaiciuc, fostul sef al CFR, judecat in Statele Unite in vederea extradarii in Romania, a incercat sa isi justifice cele trei apartamente din Miami, in valoare de 1 milion de dolari, spunand ca a facut economii din diurnele de deplasare si din indemnizatiile primite ca membru al mai multor Consilii de Administratie.

Subiectul celor trei apartamente au reprezentat o controversa in cadrul procesului de extradare, informeaza Evenimentul Zilei. Procurorul Jesus Casas a declarat ca exista semne de intrebare legate de suma mare de bani cu care acesta a achizitionat imobilele.

Necolaiciuc a mentionat ca pe vremea cand era la CFR avea diurna de 100 de euro pe zi pentru deplasari si facea parte din conducerea mai multor institutii, cum ar fi Societatea de Constructii Feroviare, Zona Libera Constanta, Zona Libera Galati, vicepresedinte al clubului de fotbal Rapid, presedinte al clubului de handbal Rapid si vicepresedinte al Uniunii Internationale a Companiilor de Cale Ferata, ajungand astfel sa obtina circa 100.000 de euro in plus fata de salariu.

"Cred ca doua dintre ele au costat 400.000 de dolari fiecare. Cand privesti insa la salariul lui de director la CFR, unde fara indoiala avea responsabilitati importante, descoperi ca avea un venit saracacios. Cred ca in cei cativa ani de sefie a incasat circa 37.000 de euro, ceea ce nu este deloc o suma mare", a declarat Casas in fata judecatorului Douglas N. Frazier.

Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR, va fi extradat in Romania

Jon May, avocatul lui Necolaiciu, a sustinut ca apartamentele nu au fost atat de scumpe, adaugand ca fostul sef al CFR a platit 250.000 de dolari in bani gheata pentru doua apartamente si alti 125.000 de dolari pentru un al treilea.

"Si totusi, nu vorbim de o persoana bogata, care detine un palat in Miami Beach si conduce un Rolls Royce, asa cum se intampla in cazul unor bogatii neexplicabile ale unor traficanti de droguri. Vorbim de o suma pe care la mijlocul decadei trecute cei din clasa mijlocie o aveau si o foloseau pentru a investi in imobiliare", a adaugat May.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mihai Necolaiciuc CFR, #Mihai Necolaiciuc extradare, #Mihai Necolaiciuc , #arestare