Om de afaceri la inchisoare: A furat statul si a incercat sa influenteze martori din dosarul sau

Joi, 14 August 2014, ora 19:01
6229 citiri
Om de afaceri la inchisoare: A furat statul si a incercat sa influenteze martori din dosarul sau
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Paul Valentin Armasu a fost arestat preventiv, dupa ce a incalcat obligatiile impuse de controlului judiciar si a incercat sa influenteze declaratiile unor martori din dosarul in care era anchetat.

Paul Valentin Armasu este urmarit penal pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la uz de fals si spalare a banilor. El ar fi comis aceste fapte in perioada 2010 - 2013, prejudiciind statul cu peste 4,5 milioane de euro, potrivit DIICOT.

Impotriva lui Armasu a fost dispusa masura controlului judiciar din data de 25 februarie, anterior acestei date omul de afaceri avand interdictia de a parasi tara, dispusa in data de 30 septembrie 2013 de catre magistratii Curtii de Apel Timisoara.

In 9 august, procurorii DIICOT au decis sa-l retina pentru 24 de ore pe Armasu, deoarece acesta a incercat sa influenteze declaratiile unor martori. Din probele administrate in dosar rezulta suspiciunea rezonabila ca barbatul s-a intalnit de mai multe ori cu sotia unui martor aflat in penitenciar cerandu-i acesteia ca sotul sau si un alt martor in cauza sa isi schimbe declaratia data procurorilor DIICOT.

"Conform probatoriului, la prima intalnire ce a avut loc in luna mai pe un drum forestier din apropierea localitatii Resita, inculpatul Armasu Paul Valentin i-a cerut sotiei martorului MDF ca in schimbul unei sume de bani ce avea sa fie stabilita ulterior sa isi retraga declaratia data procurorilor DIICOT Resita. Martorul a refuzat spunandu-i totodata sotiei sale sa-i aminteasca inculpatului Armasu Paul Valentin ca nu i-a returnat nici pana in prezent o datorie de 200.000 de euro", spun anchetatorii.

Mesajul a fost transmis la a doua intalnire care a avut loc in luna iulie intre omul de afaceri si sotia martorului. De aceasta data Armasu a conditionat returnarea unui imprumut de 40.000 de euro de schimbarea declaratiei data de martorul MDF dar numai daca acesta va convinge si un alt martor sa-si schimbe, de asemenea, declaratiile date anchetatorilor. Omul de afaceri a fost refuzat si de aceasta data.

"Din probele administrate in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul Armasu Paul Valentin stia ca incalca obligatiile impuse in continutul controlului judiciar si ca risca sa fie arestat din aceasta cauza, motiv pentru care inculpatul si-a luat toate masurile de precautie pentru a nu fi interceptat in timpul intalnirilor cu sotia martorului, fie prin alegerea unui loc izolat de intalnire, fie prin perchezitionarea corporala a femeii, careia i-au fost sechestrate de catre un apropiat al inculpatului, pe perioada discutiilor, atat poseta cat si telefoanele mobile", sustin procurorii DIICOT.

In 9 august, Paul Valentin Armasu a fost prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de inlocuire a controlului judiciar cu masura arestului preventiv. Instanta a admis solicitarea procuroriilor DIICOT si a dispus inlocuirea masurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins joi contestatia formulata de catre omul de afaceri, dispunand emiterea mandatului de arestare preventiva pe numele acestuia.

Cazul a fost instrumentat impreuna cu politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - IGPR, cu sprijinul Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara, avand suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Paul Armasu arestat preventiv, #arestat influentat martori , #arestare