Patronul "Chocolat", arestat preventiv: Ce acuzatii i se aduc

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 09:42
4884 citiri
Patronul "Chocolat", arestat preventiv: Ce acuzatii i se aduc
Foto: Facebook/Tudor Constantinescu

Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante si cafenele de lux "Chocolat", acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata.

In acelasi dosar au fost arestate alte trei persoane - Mihail Morosan si Cristian Cucona (asociati si administratori ai SC Solutions Center SRL Constanta) si Maria Mihaela Cartas (contabil sef la firmele lui Tudor Constantinescu).

De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar - Iulian Vespe (casiera), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locatiile si asociat cu Tudor Constantinescu in unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanti).

Perchezitii la zeci de cluburi din Bucuresti: Prejudiciu de 500.000 de euro (Video)

Ce acuzatii i se aduc patronului "Chocolat"

Procurorii sustin ca, in perioada 2008 - 2015, Tudor Constantinescu a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, specializat in fraudarea bugetului de stat prin omisiunea inregistrarii si evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale desfasurate si a incasarilor realizate prin urmatoarele societati comerciale, pe care le controla direct sau prin interpusi:

  • Choco Ateneu SRL,
  • Choco Mosilor SRL,
  • Coza Nostra Art SRL,
  • Theobroma Consult SRL,
  • Theoprod Art SRL,
  • SC Solutions Center SRL,
  • SC Global Interconsult SRL,
  • SC Global Interfood SRL,
  • SC Desert Prod SRL,
  • SC Delices Cuisine SRL,
  • SC CCT Innovation SRL,
  • SC Maestro Prod Food SRL.

In acest scop, Tudor Constantinescu a procurat de la Mihail Morosan si Cristian Cucona un program informatic de contabilitate care permitea instalarea in casele de marcat si care realiza o dubla evidenta, una reala pentru vanzarile realizate efectiv, si una fictiva, pentru vanzarile reduse in mod intentionat si fiscalizate, pe baza datelor privind vanzarile nereale, diminuate.

De asemenea, s-a retinut ca, in perioada 2008 - 2015, Maria Mihaela Cartas, in calitate de contabil-sef in cadrul societatilor detinute de Tudor Constantinescu, a colectat sumele de bani incasate din vanzarile nedeclarate si a intocmit evidentele contabile in baza unor date nereale, modificate si falsificate, privind vanzarile realizate la punctele de lucru ale societatilor mentionate.

Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este de 2,2 milioane lei (echivalentul a 512.000 euro).

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 43 de perchezitii la cluburi si restaurante din Bucuresti, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#patron Chocolat arestat preventiv, #patron Chocolat arestat, #sef Chocolat arestat , #arestare