Pendiuc a incalcat cu rea-credinta obligatiile controlului judiciar - motivarea arestarii

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 20:40
2437 citiri
Pendiuc a incalcat cu rea-credinta obligatiile controlului judiciar - motivarea arestarii
Foto: Ziarul Argesenilor

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea de arestare a primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, ca acesta a incalcat cu rea-credinta, "intr-o maniera insidioasa", obligatiile care ii reveneau in perioada in care a fost cercetat sub control judiciar.

Pendiuc a fost arestat preventiv in 12 decembrie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor, care l-au acuzat pe edil ca, in timp ce era in arest la domiciliu, a luat legatura cu o alta persoana cercetata in dosarul de coruptie.

Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv - a incalcat arestul la domiciliu (Video)

"Maniera insidioasa in care inculpatul, avand cunostinta de faptul ca are obligatia de a nu lua legatura cu suspectii, participantii si martorii din prezenta cauza, procedeaza la purtarea de discutii cu suspecta, este apreciat de judecator ca argument in sprijinul retinerii relei - credinte a acestuia in ceea ce priveste incalcarea obligatiilor stabilite prin incheierea din data de 19 noiembrie", arata Tribunalul Bucuresti, in motivarea deciziei de arestare a lui Pendiuc.

Instanta mai subliniaza, in documentul citat, ca bunul mers al activitatii de urmarire penala "ar fi periclitat" pe viitor daca Pendiuc ar continua sa fie cercetat sub control judicar, "masura arestarii preventive fiind proportionala cu gravitatea acuzatiilor aduse inculpatului".

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata de edil la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care nu a stabilit, deocamdata, data la care va analiza acest dosar.

DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc - a incalcat arestul la domiciliu

Judecatorii de la Tribunalul Capitalei au admis propunerea de arestare preventiva a lui Pendiuc, dupa ce procurorii au descoperit ca primarul suna cunoscuti, in perioada arestului la domiciliu, si le cerea sa-i fie dati la telefon suspecti din dosarul sau, iar cand vorbea cu acestia li se adresa ca si cum ar fi discutat tot cu cei apelati initial.

Pendiuc, acuzat de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu

In 7 noiembrie, Tribunal Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului Tudor Pendiuc. In urma contestatiei, Curtea de Apel Bucuresti a dispus, in 19 noiembrie, ca Pendiuc sa stea in arest la domiciliu. In timpul arestului la domiciliu, trebuia sa nu paraseasca locuintele fara permisiunea anchetatorilor, sa nu comunice cu ceilalti inculpati din dosar si cu martori, precum si sa se prezinte in fata procurorilor sau la instanta ori de cate ori este chemat.

Pendiuc este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata.

Potrivit procurorilor DNA, societatea de transport public local din Pitesti, SC Publitrans 2000 SA, detinuta in totalitate de Consiliul Local Pitesti, trebuia sa inlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau sa fie achizitionate de Consiliul Local.

Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistentei fondurilor publice necesare achizitionarii celor 80 de autobuze, a facut demersuri pentru a fi incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre SC Publitrans 2000 SA si societatile CNCD SA si Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei).

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din Romania. El a fost ales primar al municipiului Pitesti pentru prima data in anul 1992 si de atunci ocupa fara intrerupere aceasta functie, fiind reales de pitesteni la fiecare patru ani.

Tudor Pendiuc conduce PSD Arges, dupa ce fostul presedinte al organizatiei judetene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#motivare arestare Pendiuc, #Tudor Pendiuc arestat preventiv, #Tudor Pendiuc DNA , #arestare