Perchezitii si controale ale fortelor de ordine, la Petrosani

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 17:34
1151 citiri
Perchezitii si controale ale fortelor de ordine, la Petrosani
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Peste 100 politisti din cadrul Politiei Petrosani si Aninoasa, ai Serviciului de Interventie Rapida si Transporturi Feroviare, precum si jandarmi au participat la o ampla actiune care a avut ca scop destructurarea unei grupari infractionale ce activa pe raza Vaii Jiului.

In cadrul actiunii, care a fost supravegheata de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, au fost efectuate 12 perchezitii si controale la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea unor infractiuni de furt calificat, 14 persoane fiind conduse la sediul Politiei Municipiului Petrosani, pentru audieri.

De la locuintele suspectilor au fost ridicate bunuri asupra carora exista suspiciuni ca ar proveni din furt si instrumente folosite la comiterea unor astfel de infractiuni.

"Actiunea de astazi (n.r. miercuri) reprezinta finalizarea unor activitati complexe specifice intreprinse de politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani.

Scopul acestei actiuni l-a constituit destructurarea unei grupari infractionale careia politistii i-au documentat comiterea, in perioada 2009-2011, pe raza municipiului Petrosani si a altor localitati din Valea Jiului (Petrila, Aninoasa) a peste 25 de infractiuni de furt calificat din societati comerciale, locuinte, garaje, anexe gospodaresti, precum si a unor furturi de componente de la infrastructura caii ferate. Prejudiciul total al acestor furturi a fost evaluat, pana in momentul de fata, la peste 100.000 lei", a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.

In urma audierilor si a probatoriului administrat, 10 suspecti au fost pusi sub invinuire pentru comiterea unor infractiuni de furt calificat, infractiuni contra sigurantei feroviare, conducere de autoturisme neinmatriculate sau cu numar fals de inmatriculare si conducere de autoturisme fara a poseda permis de conducere.

Dintre cei pusi sub invinuire, 8 suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#razie Petrosani, #actiune politie Petrosani, #descinderi politie , #arestare