Presedintele CJ Arges a fost arestat. Nicolescu a facut atac de cord

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 19:10
12361 citiri
Presedintele CJ Arges a fost arestat. Nicolescu a facut atac de cord
Foto:Antena 3

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, pentru fapte de coruptie, prin decizia magistratilor de la Tribunalul Arges.

La aflarea verdictului, Constantin Nicolescu a facut un atac de cord, fiind nevoie de interventia ambulantei. Pentru scurt timp el a fost inconstient, iar trei medici au incearcat sa-l stabilizeze. Dupa stabilizare, politicianul a fost transportat la spitalul Floreasca din Capitala, unde a ajuns in jurul orei 21.30.

In timpul transportului, Constantin Nicolescu a respirat cu ajutorul unor tuburi de oxigen si a fost perfuzat, potrivit NewsIn.

Medicul Serban Bradisteanu de la Spitalul Floreasca a declarat la Antena 3 ca in cazul lui Constantin Nicolescu a fost vorba de un atac de cord, dublat de un mini accident cerebral.

Nicolescu necesita operatie pe cord deschis, iar interventia ar putea avea loc in zilele urmatoare. In cazul in care starea acestuia se va agrava medicii vor interveni si mai repede, spune Bradisteanu, care l-a consultat pe presedintele CJ Arges.

"Situatia este destul de grava. Este constient, insa se exprima cu greutate, are tulburari de vorbire, dificultati in a intretine o conversatie, in a pronunta cuvintele", a precizat Bradisteanu.

"Momentan il echilibram iar vineri dimineata vom adanci investigatiile si pe linia cardiologica si pe cea neurologica . Acum se afla sub perfuzii. Sper ca vom reusi sa-l stabilizam si sa-l tinem in mana din punct e vedere medical. Vorbeste dificil. El afirma ca s-a imbunatatit cumva calitatea vorbirii sale de la Arges si pana la Bucuresti. La baza este o boala cronica ce a suferit un puseu acut", mai spune specialistul.

Medicul de la Spitalul Floreasca a declarat ca in conditiile date, Constantin Nicolescu nu poate suporta regimul de detentie.

Si sotia presedintelui CJ Arges, Viorica Nicolescu, a lesinat, insa starea ei nu este atat de grava. Totusi, ea a ramas internata in sectia Reanimare de la Spitalul Judetean Arges. Se pare ca starea ei este deocamdata stabila si nu se pune problema unui transfer la o clinica din Capitala.

"Este vorba de un atac de cord. Initial s-a crezut ca este un puseu de tensiune. Nu avea nicio afectiune, nu era bolnav de inima. Sotia avea ceva probleme. A lesinat si una din fiicele dumnealui. Este lesne de inteles, nu putea sa i se faca rau inainte de aflarea vestii, caci era optimist in ceea ce priveste veridctul", a declarat primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Liderul PSD Victor Ponta a ajuns, joi seara, in jurul orei 23.00 la Spitalul Floreasca, pentru a-l incuraja pe colegul sau de partid. El spune ca "daca legea se aplica, acum Constantin Nicolescu era treafar acasa".

Ponta a declarat jurnalistilor ca multi oameni l-au sunat si i-au transmis ca sunt alaturi de colegul lor din PSD.

Reactii politice dupa atacul de cord al lui Nicolescu

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca a vorbit si miercuri si joi cu presedintele CJ Arges si ca acesta era "absolut socat ca a ajuns la saizeci si ceva de ani sa traiasca un asa moment, in care evident i se distruge demnitatea, liberatea, doar pentru ca asa vrea Traian Basescu".

Ponta spune ca procurorii DNA s-au comportat in acest caz ca "procurorii din anii' 50", iar "Traian Basescu si ai lui ne arata ca poate fi mai rau decat pe vremea lui Gheorghiu Dej".

Vezi reactiile politice dupa atacul de cord al lui Nicolescu

La randul sau, Adrian Nastase, a cerut partidului sa intervina in cazul lui Nicolescu, pentru a opri "regimul criminal al presedintelui Traian Basescu". Seful Consiliului National al PSD sustine ca, daca PSD nu actioneaza, devine un "partid de mamaliga". "Daca partidul din care fac parte nu actioneaza nici acum, inseamna ca este un partid de mamaliga. Trebuie sa actioneze. Este un moment de rascruce, s-a umplut paharul", a adaugat el.

Si purtatorul de cuvant al PSD Lia Olguta Vasilescu s-a declarat de partea sefului CJ Arges, lundu-i apararea pentru fiecare din acuzatiile din dosarul sau si invocand faptul ca "a disparut un act".

"A disparut un act, iar aici e o alta discutie. Toate aceste fonduri au fost controlate de UE inainte de a se da. Nu exista nimic care sa-l incrimineze. Avem de-a face cu un stat criminal, spun si eu ce a zis domnul Nastase. Ceea ce este in dosar este nimic. Nu poti sa trimiti un om in puscarie pentru ca se vrea ca cineva sa se faca alegeri anticipate acolo", a declarat aceasta.

Ordonanta de retinere a expirat joi seara

Ordonanta de retinere pentru 24 de ore, emisa pe numele lui Cosntantin Nicolescu de procurorii anticoruptie din Pitesti a expirat joi seara. Decizia magistratilor a fost huiduita de sustinatorii lui Constantin Nicolescu, aflati in fata Tribunalului Arges.

Decizia magistratilor nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs de catre aparatorii lui Nicolescu, la Curtea de Apel Pitesti.

Constantin Nicolescu este cercetat pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi primit peste 60 de mii de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu si ca ar fi fraudat fonduri europene.

Zeci de apropiati ai presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, dar si parlamentari, consilieri judeteni si primari PSD s-au strans in fata Tribunalului Arges inca de dimineata.

Nicolescu a fost adus la tribunal in jurul orei 13.50. Nu avea mainile incatusate si, in momentul cand a fost coborat din duba politiei, toti sustinatorii sai au inceput sa aplaude. Multimea a strigat "Libertate"si "Jos Basescu". Presedintele CJ Arges s-a multumit doar sa le faca semn cu mana in timp ce urca pe treptele tribunalului.

Presedintele CJ Arges, retinut pentru 24 de ore (Video)

In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii anticoruptie au adunat probe din care reiese ca institutia condusa de Nicolescu a accesat pe 8 iunie 2006 fonduri prin programul PHARE in valoare de 880.249,95 euro, pentru reabilitarea si reconstructia a patru scoli din judetul Arges. Consiliul Judetean a motivat reabilitarea ca o necesitate in urma inundatiilor din anul 2005 care au afectat cele patru institutii de invatamant.

"Accesarea acelor fonduri s-a facut prin mentionarea, in cererea de finantare intocmita de Consiliul Judetean Arges, a unui document care nu exista in realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges), precum si a unor imprejurari nereale sau inexacte privind situatia celor 4 unitati de invatamant, raportata la inundatiile din anul 2005", precizeaza un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Nicolescu.

Mita si trafic de influenta

Totodata, in perioada 2006 - 2008, presedintele Consiliului Judetean Arges ar fi primit mita de la o persoana avand calitate de actionar al unei societati comerciale din Pitesti, suma de 66.588,15 lei si produse, "pentru ca in schimb, in calitate si de ordonator principal de credite, sa dispuna achizitionarea, de la acea societate comerciala, a unor produse alimentare si nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica".

Presedintele PSD Arges mai este cercetat la o infractiune din luna iunie 2009, cand Constantin Nicolescu, folosindu-se de influenta si autoritatea functiei pe care o detinea, "l-a instigat pe primarulunei commune din Arges sa nu indeplineasca anumite acte de serviciu, mai precisa sa nu aplice unei persoane o sanctiune contraventionala la Legea nr.50/1991, solicitare insusita de catre primarul in cauza, care astfel nu a mai aplicat o amenda de 100.000.000 lei vechi".

In acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Nicolescu mai este cercetat si intr-un dosar privind alocarea unor fonduri catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. Se pare ca acesta ar fi sponzorizat Arhiepiscopia Argesului cu aproape un miliard de lei vechi. Procurorii cerceteaza modul in care au fost alocati acesti bani.

Constantin Nicolescu, care este presedinte al PSD Arges, se afla la conducerea Consiliului Judetean Arges din anul 2004.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#presedinte Consiliu Judetean Arges, #arestare fapte de coruptie , #arestat