Prim-procuror prins de politisti incalcand conditiile arestului la domiciliu

Joi, 22 Mai 2014, ora 18:36
2838 citiri
Prim-procuror prins de politisti incalcand conditiile arestului la domiciliu
Foto: guraialomitei.com

Prim-procurorul Cristian Hristescu a fost prins si ridicat, joi, de politisti in timp ce incalca obligatiile privind arestul la domiciliu.

Fostul sef al Parchetului Tribunalului Ialomita, in prezent suspendat, avea un traseu bine stabilit pentru a ajunge la Curtea de Apel Bucuresti, insa el a fost depistat de politisti in parcarea unui magazin din Sectorul 3, informeaza Digi24.

Mai mult, anchetatorii au aflat ca acesta fusese si la un hotel din Capitala.

Conform noii legislatii, masura arestului la domiciliu consta in obligatia impusa inculpatului, pe o perioada de cel mult 30 de zile, de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza si de a se supune unor restrictii stabilite de acesta.

"Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligatia de a se prezenta in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat. El nu are voie sa comunice cu persoana vatamata sau membrii de familie ai acesteia, cu alti participanti la comiterea infractiunii, cu martorii ori expertii, precum si cu orice alte persoane care nu locuiesc in mod obisnuit impreuna cu el sau care nu se afla in ingrijirea sa", se arata in lege.

Arestatul la domiciliu este verificat periodic de catre autoritatile desemnate de catre instanta, in acest caz politia, prin vizite la domiciliul acestuia, dar si prin mijloace tehnice specifice. Agentii desemnati cu supravegherea au dreptul de a intra in casa celui arestat fara voia acestuia sau a persoanelor care locuiesc impreuna cu acesta.

In cazul incalcarii acelor obligatii, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive.

Cristian Hristescu a fost trimis in judecata in luna februarie, in stare de arest la domiciliu dupa ce fusese arestat preventiv, pentru favorizarea infractorului, santaj si trafic de influenta.

Procurorii DNA spun ca, in aprilie 2013, Hristescu a intervenit pe langa seful unui birou din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Fetesti, pentru ca unui apropiat sa nu i se intocmeasca proces-verbal pentru ca a condus un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si acesta sa nu fie condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Mai mult, in perioada iunie-noiembrie 2013, Cristian Hristescu a pretins si primit de la un alt inculpat in dosar materiale de constructie in valoare de peste 51.500 lei si manopera unor lucrari de 42.500 lei (fara TVA), pentru construirea imobilului sau din municipiul Slobozia.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#procuror incalcat arest domiciliu, #procuror Hristescu incalcat arest domiciliu , #arestare
Comentarii
T
tudorion46
rank 5
cine stie cate....manarii face acest dn. prim-procuror