Primar PNG-CD din Dambovita retinut pentru mita de 100.000 de lei

Marti, 24 Mai 2011, ora 16:52
2005 citiri
Primar PNG-CD din Dambovita retinut pentru mita de 100.000 de lei
Foto: Arhiva

Primarul comunei dambovitene Tartasesti, Cristian-Ionel Costache, retinut luni seara de DNA, este acuzat ca a pretins 100.000 de lei mita de la administratorul unei firme pentru a considera ca executata o lucrare de extindere si modernizare a iluminatului public in comuna, potrivit DNA.

Primarul Cristian Costache (PNG-CD) a fost retinut luni seara, pentru luare de mita. Alaturi de acesta, a mai fost retinut, pentru complicitate la luare de mita, Relu Gheorghe Anghelescu, sef Serviciu Cooperare - Coordonare Autoritati Locale din cadrul Consiliului Judetean Dambovita.

Conform unui comunicat de presa dat publicitatii marti de DNA, in cursul lunilor aprilie - mai 2011, Ionel-Cristian Costache, in calitate de primar al comunei Tartasesti, judetul Dambovita, a pretins de la administratorului unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executata o lucrare de extindere si modernizare a iluminatului public in comuna Tartasesti. Pentru acest contract, Primaria Tartasesti achitase deja un avans in suma de 300.000 lei, in conditiile in care lucrarile nici macar nu au fost incepute.

Mai mult, potrivit DNA, primarul i-a comunicat denuntatorului ca nu este necesar sa execute lucrarea, ci doar sa faca unele mici reparatii in mod superficial si formal.

"Banii au fost pretinsi si primiti cu ajutorul inculpatului Anghelescu Relu Gheorghe, sef Serviciu Cooperare - Coordonare Autoritati Locale din cadrul Consiliului Judetean Dambovita, urmand ca acesta sa isi opreasca suma de 50.000 lei din totalul banilor dati cu titlu de mita", se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Anghelescu Relu Gheorghe a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie luni, imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 100.000 de lei.

Cei doi inculpati vor fi prezentati marti Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primar dabovita ertinut mita, #primat tartasesti mita , #arestare
Comentarii
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Incep sa pice, ca mustele!