Primarul din Targu Secuiesc, trimis in judecata pentru luare de mita

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 14:14
1324 citiri
Primarul din Targu Secuiesc, trimis in judecata pentru luare de mita
Foto: presalocala.ro

Primarul din Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce in februarie 2010 a pretins de la un om de afaceri bani pentru a asigura derularea normala a unui contract de prestari servicii cu primaria.

Potrivit DNA, primarul Racz Karoly a cerut, in luna februarie 2010, de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) o suma de bani neindividualizata, cu titlu de mita.

Banii au fost ceruti pentru ca, in calitatea sa primar, sa asigure derularea normala a Acordului-cadru de prestari servicii incheiat intre Municipiul Targu Secuiesc si firma denuntatorului, avand ca obiect furnizarea produselor de balastiera si cariera (nisip, piatra sparta, etc.) si transportul materialelor de constructii, pe o perioada de 36 luni, contract in valoare totala de 2.123.224,5 lei, fara TVA.

Concret, primarul ar fi trebuit sa asigure emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate. Ulterior, in acest scop, in perioada aprilie - octombrie 2010 si februarie - martie 2011, primarul a primit suma totala de 51.000 lei de la denuntator.

In data de 11 martie 2011, a fost organizata procedura flagrantului, cand s-a constatat ca Racz a primit cu titlu de mita suma de 10.000 lei de la denuntator, reprezentand o transa din totalul mentionat mai sus.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatului.

In data de 12 martie, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventiva a lui Racz Karoly pe o durata de 29 zile.

Din cauza situatiei sale juridice, prin Ordinul Prefectului Judetului Covasna, s-a constatat suspendarea de drept a mandatului Primarului municipiului Targu Secuiesc, jud. Covasna.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Covasna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Racz Karoly judecata, #Racz Karoly luate mita arestat, #Racz Karol primar , #arestare