Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv - a incalcat arestul la domiciliu (Video)

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 14:58
4194 citiri
Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv - a incalcat arestul la domiciliu (Video)
Foto: Rador

Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce a incalcat conditiile arestului la domiciliu.

Decizia a fost luata vineri de Tribunalul Bucuresti, care a admis cerea DNA de a dispune masura arestului preventiv pe numele lui Pendiuc, transmite B1 TV.

Edilul, cercetat pentru fapte de coruptie, a luat legatura cu una dintre persoanele vizate de ancheta, desi nu avea voie sa faca acest lucru, sub conditiile arestului la domiciliu. Hotararea judecatorilor nu este definitiva.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut, marti, arestarea preventiva a primarului Pitestiului, dupa ce acesta a incalcat masura arestului la domiciliu.

DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc - a incalcat arestul la domiciliu

Potrivit unui comunicat al DNA, Tudor Pendiuc a incalcat obligatia stabilita de instanta de a nu comunica cu ceilalti participanti la comiterea infractiunii, in sensul ca, in perioada 20 noiembrie - 1 decembrie, a luat legatura cu o persoana ce are calitatea procesuala de suspect.

Primarul PSD din Pitesti, arestat preventiv. Fiica edilului, cercetata sub control judiciar

Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc, cercetat in arest la domiciliu

Tudor Pendiuc este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. De asemenea, este acuzat de incheierea si executarea unui contract de asociere in participatiune care ar fi prejudiciat bugetul Primariei Pitesti cu 5 milioane euro.

Primarul PSD din Pitesti, avertizat de un politist din DNA ca va fi vizat de perchezitii

Pe 7 noiembrie, primarul Pitestiului a fost arestat preventiv, iar pe 19 noiembrie Curtea de Apel Bucuresti a dispus masura preventiva a arestului la domiciliu, avand urmatoarele obligatii:

  • sa nu paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea organului judiciar care dispune prezenta masura sau in fata caruia se afla cauza si sa se supuna restrictiilor stabilite;
  • sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat;
  • sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunii, cu martorii, precum si alte persoane care se stabilesc de organul judiciar;
  • sa poarte permanent sistem electronic de supraveghere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudor Pendiuc arestat, #primar Pitesti arestat , #arestare