Procurorul din dosarul vrajitoarelor, arestat pentru coruptie

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 23:20
1750 citiri
Procurorul din dosarul vrajitoarelor, arestat pentru coruptie

Procurorul Maximilian Balasescu, cel care a instrumentat dosarul vrajitoarelor Melisa si Vanesa, a primit miercuri seara mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, prin decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Balasescu este procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov si este acuzat de DNA de luare de mita, fiind si prins in flagrant.

Pe langa "Dosarul vrajitoarelor", Maximilian Balasescu a mai instrumentat si alte dosare celebre, precum cel in care europarlamentarul Gigi Becali era acuzat de sechestrare.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: In cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Balasescu Maximilian Ion, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe, pentru ca in schimb sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

In schimbul banilor, procurorul Balasescu Maximilian Ion urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala. La data de 31 ianuarie 2012, inculpatul Balasescu Maximilian Ion a primit de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante", se arata in comunicatul DNA.

Asadar, in contextul in care inculpatul are calitatea de magistrat, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat, miercuri, masura retinerii pentru 24 de ore: "Inculpatului Balasescu Maximilian Ion i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 1 februarie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore".

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte doua persoane, de asemenea arestate, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#procuror vrajitoare arestat, #procuror Becali arestat coruptie, #procuror vrajitoare mita , #arestare