Procurorul prins de DNA in timp ce lua mita a vrut sa fuga cu masina, dar a fost blocat in trafic - surse

Luni, 25 Mai 2015, ora 18:07
6373 citiri
Procurorul prins de DNA in timp ce lua mita a vrut sa fuga cu masina, dar a fost blocat in trafic - surse

Procurorul Stefan Crisu, retinut de DNA in urma unui flagrant, ar fi incercat sa fuga duminica dupa ce a primit banii drept mita, insa procurorii ar fi intervenit si acesta a fost blocat si dus la audieri, au declarat luni surse judiciare.

Sursele citate de Agerpres au explicat ca procurorul Crisu s-a intalnit cu inculpatul la o cafea vizavi de Opera, unde a primit banii, iar ulterior a vrut sa fuga cu masina personala, insa au intervenit procurorii DNA, fiind blocat in trafic si adus la audieri.

Procurorul Stefan Crisu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce a pretins bani si un telefon mobil in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii din DIICOT pentru o solutie favorabila unui inculpat.

Risca sa fie arestat

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, Stefan Crisu, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat luarea acestei masuri.

CSM a incuviintat arestarea procurorului bucurestean acuzat de luare de mita

"In cursul anului 2013 (incepand cu luna martie), in calitate de procuror, Stefan Crisu a pretins, in mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy iar ulterior, a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza), 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia", se arata in comunicat.

Procurorul bucurestean prins in flagrant cand lua mita a fost retinut

Procuror bucurestean prins in flagrant de DNA in timp ce primea mita - surse

DNA precizeaza ca, ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in 24 mai 2015, procurorul Crisu a primit de la persoana denuntatoare, in contul 'datoriei' de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent.

La aceeasi data, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in timp ce procurorul Crisu a primit banii si telefonul mentionat.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#procuror prins mita, #procuror fugit masina, #procuror blocat trafic , #arestare