Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Remus Baciu ramane in arest

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:50
1907 citiri
Remus Baciu ramane in arest

Fostul vicepresedinte al ANRP, Remus Baciu, ramane in arest, ca si complicea sa, Camelia Androsenco, a decis definitiv, vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie, care le-a respins recursurile celor doi.

Fostul vicepresedinte al ANRP, Remus Baciu, a sustinut vineri, la ICCJ, unde s-a judecat recursul sau impotriva arestarii, ca nu este vinovat si nu si-a folosit niciodata functia in vreun fel, in timp ce Camelia Andrusenco a recunoscut ca a gresit.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile lui Remus Baciu si al Cameliei Andrusenco impotriva deciziei de duminica a Curtii de Apel Bucuresti, prin care au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

Avocatii celor doi au sustinut ca decizia prin care s-a dispus arestarea preventiva a celor doi este nelegala, deoarece propunerea a fost adresata Curtii de Apel Bucuresti avand in vedere calitatea de avocat a lui Baciu. Avocatii au sustinut ca Baciu este suspendat din functia de avocat, avand in vedere ca era functionar public, astfel ca nu Curtea de apel trebuia sa se judece propunerea de arestare.

Pe de alta parte, reprezentantul DNA a sustinut ca, desi Baciu era suspendat din functie, calitatea de avocat a acestuia exista in continuare, astfel ca instanta competenta sa judece propunerea de arestare era Curtea de Apel Bucuresti.

In ultimul cuvant in fata instantei, Remus Baciu a spus ca nu a pretins nimanui nimic, iar la dosar nu sunt probe in acest sens. "Nici Dumnezeu nu poate sa probeze ceva ce nu exista", a adaugat fostul vicepresedinte al ANRP. Totodata, Baciu a spus ca nu si-a folosit functia pe care a detinut-o in vreun fel si nici nu a influentat vreodata un alt functionar.

Camelia Andrusenco si-a recunoscut vina

Pe de alta parte, Camelia Andrusenco le-a cerut judecatorilor instantei supreme sa tina cont de motivele de natura personala care recomanda cercetarea ei in libertate.

"Lasand la o parte modestia care ma caracterizeaza, sunt o persoana competenta, educata, cu un background personal si profesional nestirbit", a sustinut Andrusenco. Aceasta a adaugat, printre lacrimi, ca are in intretinere atat pe fiul sau in varsta de 17 ani, cat si pe mama sa, de 84 de ani, iar ambii sunt devastati de situatie.

"E adevarat ca am gresit, dar am recunoscut si va rog sa tineti cont de acest lucru", a mai spus Camelia Andrusenco.

Fostul vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Remus Virgil Baciu, a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru trafic de influenta, prin decizia de duminica a Curtii de Apel Bucuresti. In calitatea sa, Remus Virgil Baciu avea rang de subsecretar de stat. Baciu a fost demis din functie, dupa arestarea sa preventiva.

In acelasi dosar a fost arestata Camelia Teodora Andrusenco, persoana fara calitate speciala, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la trafic de influenta, precizeaza DNA.

Potrivit procurorilor, in perioada iunie - august 2011, Baciu a pretins, prin intermediul Cameliei Andrusenco, de la patru persoane indrituite la despagubiri in baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989), o suma de bani reprezentand aproximativ 15% din valoarea despagubirilor acordate de catre ANRP.

In schimbul banilor, Baciu urma sa faca demersuri in sensul urgentarii solutionarii dosarelor de despagubiri si remiterii despagubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani in actiuni la Fondul Proprietatea.

Valoarea terenului asupra caruia persoanele obtinusera drept de proprietate, cu suprafata de 7.180 de metri patrati, situat in municipiul Bucuresti, a fost stabilita la suma de 36.589.160 lei (echivalentul a 10.482.800 euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (C.C.S.D.) din ianuarie 2007, se aprobase plata catre titulari a sumei mentionate.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Remus Baciu, #Baciu arest preventiv, #Remus Baciu coruptie , #arestare
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca remus baciu, sa ramana la racoare,...