Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Retea care racola tinere pentru Spania si Anglia, anihilata

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 20:40
1973 citiri
Retea care racola tinere pentru Spania si Anglia, anihilata
Foto: asiguratitrisati.com

19 membri ai unei retele de trafic de persoane sunt cercetati dupa ce au recrutat, transportat si cazat in Spania si Anglia, in scopul exploatarii sexuale, 45 de persoane, din care cinci minore, carora le-au promis ca le ofera locuri de munca, informeaza IGPR intr-un comunicat.

In cazul celor 19 membri ai gruparii a fost inceputa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, trafic de persoane si minori si spalare de bani.

Potrivit comunicatului IGPR, in cauza s-a dispus retinerea a 7 dintre liderii gruparii infractionale, urmand a fi formulate, de catre procuror propuneri de arestare preventiva pentru 29 de zile, inculpatii riscand pedepse privative de libertate de pana la 20 ani de inchisoare.

Cei 19 (12 barbati si 7 femei, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, toti de cetatenie romana, domiciliati in judetele Iasi, Vaslui si Tulcea) sunt suspectati ca in perioada anilor 2004 -2010 prin corupere, amenintare, violenta si prin alte forme de constrangere ori sub promisiunea oferirii de locuri de munca bine platite in Spania si Anglia, au recrutat, transportat, cazat si fortat sa se prostitueze in folosul lor, peste 45 de victime minore si majore, de pe raza judetelor de domiciliu ale acestora, se arata in comunicatul Politiei

Potrivit aceluiasi comunicat, vineri, 1 octombrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iasi, au organizat o actiune cu efective marite pe raza judetelor Iasi, Vaslui si Tulcea, in cooperare cu I.P.J Iasi, I.J.P.F. Iasi, B.C.C.O. Galati - S.C.C.O. Braila, B.C.C.O. Constanta - S.C.C.O. Tulcea, I.P.J. Vaslui, I.P.J. Tulcea si I.J.J. Tulcea, pentru combaterea traficului international de persoane.

La actiune au participat 60 de ofiteri de politie judiciara din Politia Nationala, 28 lucratori S.I.R. si 15 jandarmi, care au facut 21 de perchezitii domiciliare.

Politistii au identificat, localizat si aplicat masuri asiguratorii ori au ridicat pentru cercetari, la dispozitia instantei de judecata, doua autoturisme de lux, 550 grame bijuterii aur, 7000 Euro, 7500 lei, precum si imobile, se mai arata in comunicat.

In cauza cercetarile vor fi extinse pentru stabilirea intregii activitati infractionale si dispunerea masurilor legale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#retea trafic persoane anihilata , #arestare