Retea de clonare de carduri, anihilata de politie

Sambata, 19 Mai 2012, ora 20:51
2496 citiri
Retea de clonare de carduri, anihilata de politie
Foto: Arhiva

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au destructurat o grupare infractionala suspectata de clonare de carduri, formata din sase persoane.

Infractorii amplasau dispozitive de copiere a datelor de pe carduri bancare la ATM-uri din Capitala si din alte orase. Datele obtinute prin copiere erau ulterior inscriptionate pe cartele PVC, iar in unele cazuri chiar pe cartele de metrou, care erau folosite la efectuarea retragerilor frauduloase de numerar, potrivit unui comunicat postat, sambata, pe site-ul Politiei Romane.

Arestarile au venit pe parcursul unei anchete desfasurate timp de 12 luni, iar grupul infractional era format din sase persoane, toate din judetul Dolj. Acestea confectionau echipamente electronice, le asamblau si realizau dispozitive identice ca marime si culoare cu partile componente ale bancomatelor.

Dispozitivele in cauza erau instalate pe ATM-uri din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Brasov, unde erau copiate informatiile de pe banda magnetica a cardurilor, precum si codul PIN aferent.

Datele obtinute erau prelucrate si inscriptionate pe cartele PVC cu banda magnetica (inclusiv cartele de metrou) si ulterior erau folosite pentru retrageri frauduloase de numerar. Membrii gruparii au creat un prejudiciu estimat la 50.000 de lei.

In luna mai 2011, doi dintre ei au fost prinsi in flagrant in timp ce demontau dispozitivele artizanale de skimming, pe care le montasera anterior pe doua bancomate din Bucuresti, fiind arestati preventiv.

Cercetarile au fost continuate, iar la data de 7 decembrie 2011 a fost retinut si ulterior arestat al treilea membru al gruparii infractionale. Ultima activitate din cadrul anchetei a avut loc la data de 16 mai, cand au fost efectuate trei perchezitii la locuintele celorlalti trei membri ai gruparii.

Astfel, de la locuintele suspectilor au fost ridicate componente electronice si dispozitive destinate fraudarii cardurilor bancare, hard-disck-uri, medii de stocare optice si mulaje ce foloseau la confectionarea dispozitivelor de skimming.

Impotriva celor in cauza a fost inceputa urmarirea penala pentru detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate.

Ultimii trei suspecti au fost prezentati Tribunalului Bucuresti, care a dispus arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

F.N.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#suspecti arestati clonare carduri, #clonare carduri Bucuresti, #arestati clonare carduri, #furt bancomat Bucuresti , #arestare