Soferul care a ucis cinci oameni in Braila ajunge dupa gratii - plasat din arest la domiciliu in arest preventiv

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 13:00
2585 citiri
Soferul care a ucis cinci oameni in Braila ajunge dupa gratii - plasat din arest la domiciliu in arest preventiv
Foto: Ziare.com

Soferul de 27 de ani care a provocat, la inceputul lunii aprilie, accidentul din Braila soldat cu decesul a cinci persoane aflate pe trotuar, intr-o statie de autobuz, a fost arestat preventiv, dupa ce initial, pe perioada cat a fost internat in spital, fusese plasat in arest la domiciliu.

Magistratii Tribunalului Braila au admis contestatia formulata de procurori la decizia data initial de Judecatorie, de plasare in arest la domiciliu a tanarului, si au dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a soferului, informeaza News.ro.

El urmeaza sa fie ridicat de politisti de la locuinta sa si dus in arestul Politiei Judetene Braila.

Prima declaratie a soferului care a ucis cinci oameni in Braila

Miercuri, tanarul a fost externat din Spitalul Judetean Braila si a fost transportat cu o ambulanta la locuinta sa, fiind escortat de Politie. In perioada in care a fost internat, soferul vinovat a fost operat la un picior.

La jumatatea lunii aprilie, Judecatoria Braila a decis ca soferul care a provocat accidentul soldat cu moartea a cinci persoane sa fie plasat in arest la domiciliu.

In semn de nemultumire fata de decizia instantei, luni si marti, rudele celor decedati in accident au protestat in fata Primariei Braila. Marti, lor li s-au alaturat si alti braileni, in total aproximativ 50 de oameni protestand fata de plasarea in arest la domiciliu a soferului si aprinzand candele in memoria victimelor.

Accidentul a avut loc, in 4 aprilie, la ora 06.40, pe soseaua Ramnicu Sarat din Braila.

Accident cumplit in Braila: Un sofer a intrat cu masina intr-o statie de autobuz - 5 morti UPDATE

In urma accidentului, cinci persoane, un barbat si patru femei, cu varste cuprinse intre 37 si 52 de ani, aflate intr-o statie de autobuz din Braila si-au pierdut viata dupa ce au fost lovite de masina condusa de tanar, iar acesta si o alta femeie, de 47 de ani, tot din Braila, care astepta si ea autobuzul, au fost raniti.

Imediat dupa accident, soferul a fost transportat la Spitalul Judetean Braila, unde a fost supus mai multor teste, iar unul dintre acestea - cel de urina - ar fi iesit pozitiv, indicand consumul unor substante cum ar fi amfetamina/benzodiazepina/cannabis. Astfel, probe biologice au fost trimise la IML Iasi pentru a se stabili daca soferul consumase droguri sau medicamente.

In 11 aprilie, Institutul de Medicina Legala din Iasi anunta ca tanarul nu a consumat alcool sau droguri, ci un medicament anticonvulsivant si analgezice. "Analizele au aratat ca barbatul se afla sub tratament si consumase un medicament anticonvulsivant, dar si niste analgezice. Nu a consumat alcool si nici vreo substanta interzisa", declara Diana Bulgaru, directorul IML Iasi.

Reprezentantii Spitalului Judetean Braila spuneau ca tanarul a venit, in 30 septembrie 2015, la Unitatea de Primiri Urgente a unitatii medicale, in urma unei convulsii, dar ca acesta nu se afla in baza de date a spitalului ca fiind bolnav de epilepsie, fapt care nu exclude insa diagnosticul.

In 14 aprilie, pe numele tanarului a fost emisa o ordonanta de retinere pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa ce a fost audiat in spital, iar o zi mai tarziu Judecatoria Braila a decis ca el sa fie plasat in arest la domiciliu, respingand astfel cererea procurorilor privind arestarea preventiva. Decizia a fost contestata de procurori, iar tanarul ramasese internat, sub paza.

Printre victimele accidentului de la Braila erau o femeie insarcinata si sotul ei

Cazul a intrat si in atentia inspectorilor de munca din Braila, in conditiile in care tanarul se ducea la serviciu in momentul in care a provocat accidentul. Soferul este angajat ca agent de paza la o firma din Braila.

El este urmarit penal de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

In urma cercetarilor facute la locul accidentului de politisti si procurori, s-a stabilit ca tanarul, care conducea un autoturism Renault Megane, "pe fondul vitezei excesive si al deplasarii pe contrasens, a incercat sa evite impactul cu o autoutilitara care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stanga, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, patrunzand direct intr-o statie de autobuz unde a lovit un grup de persoane", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de informare si relatii publice al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Soferul care a ucis 5 oameni pe trotuar in Braila era epileptic si drogat

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#sofer Braila arestat preventiv, #sofer accident Braila arestat, #accident Braila cinci morti , #arestare