Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sotia diplomatului congolez arestata in Romania isi recunoste vina

Luni, 11 Iulie 2011, ora 20:03
2028 citiri
Sotia diplomatului congolez arestata in Romania isi recunoste vina

Sotia diplomatului congolez de la Belgrad, Pascaline Esther Bembeto, a recunoscut luni, in fata judecatorilor, ca a facut trafic de tigari.

Femeia a fost arestata de autoritatile romane, la Timisoara, pentru trafic de tigari, in noaptea de 13 spre 14 iunie, in timp ce transporta intr-un Chrysler Voyager cu numere de corp diplomatic, 18.430 de paachete de tigari Marble si Ashima, de contrabanda, fabricate in Albania.

Mai mult decat atat, in timpul judecatii, la Tribunalul Timis, a cererii DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare preventiva pentru sotia consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo, Pascaline Esther Bombeto, a soferului acesteia, Vujosevic Miljan, si a celor doi antemergatori, Dobijevic Damir si Vrcelj Milan, Bombeto a declarat in fata instantei ca "ii pare rau" pentru ceea ce a facut.

Sarbii in schimb s-au declarat in continuare nevinovati de acuzatiile de contrabanda si aderare la un grup infractional organizat. Procurorul DIICOT a solicitat prelungirea mandatelor cu o luna de zile, invocand faptul ca ancheta este in plina desfasurare. In urma deliberarii, instanta a dispus prelungirea mandatelor de arestare pentru cei patru inculpati. Acestia au declarat imediat recurs. Decizia finala sa fie luata de Curtea de Apel Timisoara.

Sotia unui diplomat congolez din Serbia, arestata in Romania

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca Pascaline Esther Bembeto, sotia consilierului secund al Ambasadei Republicii Congo la Belgrad fusese racolata in cadrul retelei la inceputul anului, in aceeasi perioada cu arestarile din punctele de frontiera romanesti, cand au fost destabilizate mai multe retele complexe prin intermediul carora se facea trafic cu tigari si alte produse accizabile din Serbia.

Activitatea ei infractionala in Romania a fost urmarita timp de trei luni cu ajutorul SIPI si SRI. Bembeto aducea, in masina cu numar de corp diplomatic, cel putin de doua ori pe saptamana tigari in Romania, beneficiind de imunitate in punctul de frontiera Moravita, unde, niciodata, conform uzantei, masina nu era controlata dupa ce femeia isi arata pasaportul diplomatic.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sotie diplomat congolez, #arestare trafic tigari romania, #diplomat congolez belgrad , #arestare