Proteste fata de pretul carburantilor: Benzinarii blocate, in tara

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 22:56
3083 citiri
Proteste fata de pretul carburantilor: Benzinarii blocate, in tara
Foto: Arhiva

Mai multi soferi s-au strans, vineri seara, la intrarea in orasul Calarasi, blocand o benzinarie. Soferii au protestat fata de cresterile de preturi la carburanti, iar exemplu lor a fost urmat in mai multe benzinarii din tara.

Un reprezentant al politiei locale a anuntat ca la fata locului s-au deplasat doua echipaje de politie, care au observat protestul, pentru a se asigura ca decurge pasnic si fara deranjarea ordinii publice.

Reprezentantul politiei a precizat ca intrarea in Calarasi nu a fost blocata de cei aproximativ 20 de soferi.

In situatia in care va fi deranjata ordinea publica, politistii ii vor amenda pe soferi.

Cine e de vina pentru pretul galopant al benzinei si ce e de facut?

Si la Cluj mai multi soferi s-au mobilizat pe un forum de discutii si s-au intalnit pentru a organiza o actiune de protest fata de pretul mare al carburantilor.

Protestatarii intentioneaza sa-si alimenteze masinile cu numai cativa stropi de combustibil, sa plateasca numai cu monede si sa blocheze activitatea benzinariei cat mai mult timp posibil.

Alti aproximativ 70 de soferi din Deva si Hunedoara au protestat, vineri seara, intr-o benzinarie de la marginea municipiului Deva, fata de majorarea pretului carburantilor, strigand lozinci impotriva Guvernului.

Benzina, mai scumpa decat in Germania. Nu statul e de vina

Astfel de proteste au avut loc in ultimele zile si in alte orase din tara, iar unii dintre soferii participanti au fost amendati de jandarmi, pentru tulburarea linistii publice.

Mai multi tineri care au platit cu monede la statiile de carburanti din Craiova au primit acasa amenzi. Nu pentru ca le-ar fi dat batai de cap benzinarilor, ci pentru ca ar fi claxonat fara motiv si au tulburat linistea publica.

Carburanti mai scumpi la Petrom si Rompetrol (Video)

Soferii au primit amenzile dupa un protest la o benzinarie din Craiova, organizat pe 30 decembrie anul trecut. Fiecare trebuie sa plateasca 200 de lei. Potrivit politistilor, amenzile au fost date pentru tulburarea linistii publice. Tinerii sunt decisi sa conteste in instanta amenzile si spun ca vor continua boicotul benzinariilor si in zilele urmatoare.

Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% in decembrie, astfel ca preturile au urcat anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis ca aceste cheltuieli sunt nedeductibile si in 2011.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#protest carburanti, #protest carburanti calarasi , #stiri sociale
Comentarii
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Si de ce nu alimenteaza de la o singura companie, pe celelalte sa le boicoteze ?