Trei romani au inselat americani si canadieni carora le-au vandut masini fictive

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 15:18
4482 citiri
Trei romani au inselat americani si canadieni carora le-au vandut masini fictive
Foto: Arhiva Ziare.com

Doua persoane care au dat anunturi false si au inselat mai multi cetateni americani si canadieni vanzandu-le masini si alte bunuri pe care nu le detineau au fost arestate preventiv, iar o a treia este cercetata sub control judiciar.

Acestea au fost prinse in urma unor perchezitii in Bucuresti si judetul Teleorman.

Potrivit procurorilor DICOT, in perioada iulie-septembrie 2015, membrii gruparii infractionale organizate ar fi postat mai multe anunturi, prin care ar fi oferit spre vanzare bunuri mobile, in special, autoturisme.

In urma corespondentei purtate prin e-mail cu persoanele interesate de achizitionarea acestor autoturisme, pentru castigarea increderii si determinarea incheierii contractelor de vanzare-cumparare, acestea erau indrumate ca tranzactia sa se efectueze prin intermediul unui intermediar.

"Aceste bunuri nu au existat in realitate si nu s-au aflat in proprietatea ori posesia licitatorului, fiind astfel indusi in eroare mai multi cetateni americani si canadieni. Astfel, victimele primeau indicatii sa efectueze transferul de bani reprezentand pretul autoturismului prin serviciile de transfer rapid de bani, catre un serviciu de tip 'escrow', care ar fi retinut suma de bani pana in momentul in care bunul ar fi ajuns in posesia cumparatorului.

Dupa ce cumparatorul l-ar fi inspectat si ar fi fost de acord sa-l pastreze, suma de bani urma sa fie remisa vanzatorului", sustin anchetatorii.

Prin serviciile de transfer financiar, sumele nu ar fi ajuns insa in posesia asa-zisilor reprezentanti ori intermediari care ar fi trebuit sa garanteze tranzactia, ci la complici ai gruparii infractionale aflati in Statele Unite ale Americii, prejudiciul produs fiind estimat la 50.000 de dolari.

Trei dintre membrii gruparii au fost prinsi in urma a sapte perchezitii facute in 28 martie, in Bucuresti si judetul Teleorman.

Doi dintre suspecti, Victor Mihail Vatui si Dorel Cataru, acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si fals informatic, au fost arestati preventiv in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, iar al treilea este cercetat sub control judiciar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romani vanzare masini americani, #romani arestati pacalit americani, #romani pacalit americani masini , #arestare
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Doi escroci prinsi in urma unor perchezitii in Bucuresti siTeleorman