Tribunalul Arges a respins cererea de punere in libertate a lui Ionica Serea

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 14:56
1155 citiri
Tribunalul Arges a respins cererea de punere in libertate a lui Ionica Serea
Foto: Arhiva

Tribunalul Arges a respins, miercuri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata in urma cu doua zile de fostul arbitrul Ionica Serea, arestat preventiv pentru luare de mita.

"Instanta respinge cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, formulata de inculpatul Serea Ionica, in prezent aflat in arestul IPJ Arges, ca neintemeiata. Obliga petentul la 10 lei cheltuieli judiciare catre stat", se arata in hotararea Tribunalului Arges.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs, in termen de 24 de ore, la Curtea de Apel Pitesti.

Tot miercuri, Curtea de Apel Pitesti va judeca recursul depus de arbitrul Marius Martis, arestat preventiv pentru complicitate la infractiunile de dare si luare de mita, fata de respingerea de catre Tribunalul Arges a cererii de eliberare conditionata sub control judiciar. Decizia instantei va fi definitiva.

Tribunalul Arges a emis, pe 30 aprilie, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Marius Martis si Ionica Serea, retinuti pentru fapte de coruptie intr-un nou dosar in care este implicat finantatorul FC Arges, Cornel Penescu. Pe 5 mai, Curtea de Apel Pitesti a respins recursurile celor doi fata de arestarea preventiva decisa de Tribunalul Arges.

Pe 11 mai au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in acelasi dosar, finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, acuzat de dare de mita si administratorul firmelor acestuia, Liviu Facaleata, acuzat de complicitate la luare de mita.

Serea, acuzat ca a primit mita de la Penescu

Serea este acuzat de procurorii anticoruptie ca a primit ca mita de la Penescu suma de 21.000 de dolari, pentru a favoriza echipa pitesteana intr-un meci cu Steaua Bucuresti. Tranzactia ar fi fost intermediata de celalalt arbitru arestat in dosar, Marius Martis, banii fiind livrati de omul de incredere al lui Penescu, Liviu Facaleata.

Scandalul coruptiei din fotbal s-a declansat pe 13 aprilie 2009, cand finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au fost retinuti odata cu directorul societatii PIC, Liviu Facaleata si fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Pitesti, Cristian Libertatu. Ulterior au fost arestati preventiv in acelasi dosar observatorul federal Marcel Lica si arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu si Aurelian Bogaciu.

Ei au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie pe 25 iunie, alaturi de directorul pentru relatii internationale al Federatiei Romane de Fotbal, Florin Prunea, arbitrii Cristian Lucian Dan si Sorin Caia, administratorul FC Arges, Gheorghita Pieca, fostul presedinte al formatiei pitestene, Cristian Minca, si Daniela Carstina, director in cadrul societatii PIC.

Procesul se afla in prezent pe rolul Tribunalului Prahova, intre timp toti inculpatii arestati preventiv fiind pusi in libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ionica Serea arestat, #recurs respins judecatori Arges, #arestat luare mita , #arestare