Au venit americanii: 500 de militari si mai multe tancuri au ajuns la Kogalniceanu (Video)

Marti, 14 Februarie 2017, ora 09:18
9952 citiri
Au venit americanii: 500 de militari si mai multe tancuri au ajuns la Kogalniceanu (Video)
Foto: captura video Facebook/MApN

Aproximativ 500 de militari americani care fac parte din Batalionul 1 "Vulturii luptatori" si mai multe tancuri M1 Abrams au ajuns, marti dimineata, la Baza Militara de la Mihail Kogalniceanu.

Militarii americani, alaturi de cei romani, vor participa, la exercitii de tragere cu munitie de lupta la Centrul secundar de instruire pentru lupta Smardan.

Tancurile M1 Abrams, de ultima generatie, au fost aduse din Polonia pe calea ferata pe platforme si urmeaza sa fie descarcate cu o macara de mare tonaj care a fost trimisa la Mihail Kogalniceanu.

Si alte utilaje de lupta - masini de lupta ale infanteriei M2 Bradley si obuziere autopropulsate - urmeaza sa ajunga la Unitatea Militara din judetul Constanta.

Nicolae Moneanu, comandantul Batalionului 184 Tancuri "Cuza Voda" din Galati, a declarat ca experienta de la aceste exercitii comune ajuta la cresterea interoperabilitatii cu structurile din NATO.

"Este o mare bucurie sa ma aflu aici in momentul in care partenerii au discolat tehnica si fortele pentru a participa la un exercitiu in comun. Orice exercitiu pe care il avem in comun cu partenerii din Alianta este un plus castigat pentru noi si pentru ei. Experienta pe care o impartasim la aceste exercitii ne ajuta sa crestem interoperabilitatea cu structurile din Alianta.

De asemenea, folosind aceleasi tactici si proceduri pe care NATO le are, avem posibilitatea sa ne pregatim pentru orice misiune cand ni se cere", a spus comandantul.

El a mai spus ca militarii romani, cel mai probabil, nu vor folosi tancurile aduse de americani.

"Pentru o tehnica din alta armata este foarte greu, trebuie o perioada de pregatire, chiar ani, nu cred ca se va pune problema de operat tehnica. Schimbul de experienta se realizeaza la nivelul tragerilor cu armamanetul de infanterie. Fiecare echipaj romanesc sau din Armata americana va folosi tehnica lor", a precizat comandantul.

Rusii nu sunt deloc bucurosi de miscarile de trupe din tara noastra:

El a spus ca militarii romani si americani se vor antrena la Smardan, intre 15 martie si 30 aprilie.

La randul lor, militarii americani au spus ca au mai lucrat cu cei romani, dar si ca drumul pana in Romania a fost lung.

Unitatea de lupta americana care a sosit in Romania face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat in jur de 3.500 de soldati si 2.800 de piese de tehnica militara de la Fort Carson, statul Colorado, in Bremerhaven, Germania, la inceputul lunii ianuarie.

Militarii americani vor sta in Romania timp de noua luni, dupa care vor fi inlocuiti de alti militari, asigurandu-se astfel o prezenta continua in Europa, preciza MApN intr-un comunicat.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#tancuri americane Kogalniceanu , #armata