Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Romania va suplimenta numarul de militari din Afganistan

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 19:56
2534 citiri
Basescu: Romania va suplimenta numarul de militari din Afganistan
Foto: Digi24

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a aprobat, miercuri, memorandumul propus de Guvern prin care Romania va suplimenta numarul de militari trimisi in Afganistan.

"La solicitarea ministrului Apararii, a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, a ministrului Finantelor, ministrului Bugetului si prim-ministrului, am aprobat un memorandum prin care pentru 2015 Romania isi mareste numarul de militari in Afganistan cu cel mult 450.

In momentul de fata avem la dispozitia operatiunii 200 de militari, care vor fi instructori in anul 2015 pentru fortele afgane, si in acelasi timp, prin memorandumul de astazi, ne asumam misiunea de protectie a fortelor in perimetrul si in vecinatatea aeroportului Kandahar ceea ce inseamna 420 de militari peste cei 200 deja aprobati, care din 15 martie isi vor incepe misiunea (...)

Alaturi de cei 420 de militari, va indeplini misiuni si un grup de 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic (...) In total se mareste prezenta noastra in Afganistan din martie 2015 cu maxim 450 de militari. Ceea ce noi preconizam este 420 operativi si 21 pentru logistica. Mai ramane o rezerva de noua militari in cazul in care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari", a declarat presedintele, miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

Basescu saluta respingerea amnistiei: Parlamentarii au inteles ca nu ei sunt stapanii legii

In urma cu aproape o luna, de Ziua Armatei, ministrul Apararii, Mircea Dusa, le-a transmis militarilor romani din Afganistan ca statul roman este multumit de felul in care actioneaza si le-a urat sa-si duca misiunea la bun sfarsit fara probleme.

"Va dorim ca misiunile pe care le aveti pana in decembrie cand veti fi repatriati sa le indepliniti la cele mai inalte niveluri astfel incat, asa cum de fiecare data partenerii nostri din NATO si coalitia internationala care s-a format in Afganistan ne spun, militarii romani sunt profesionisti deosebiti, oameni deosebiti si ca militarii romani sunt adevarati ambasadori ai Romaniei", a declarat Mircea Dusa.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu memorandum militari Afganistan , #armata