Basescu si Oprea, la ceremonia dedicata Zilei Armatei (Video)

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 14:32
3317 citiri
Basescu si Oprea, la ceremonia dedicata Zilei Armatei (Video)
Foto: Realitatea TV

Cateva sute de persoane au participat, luni, la dezvelirea Monumentului inchinat eroilor militari romani cazuti la datorie, cu ocazia Zilei Armatei, eveniment desfasurat in prezenta presedintelui Traian Basescu si a ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

Presedintele Traian Basescu si ministrul Gabriel Oprea au asistat la slujba oficiata de un sobor de preoti militari de sfintire a Monumentului dedicat militarilor romani care si-au pierdut viata in teatrele de operatii, dupa care au depus coroane de flori. Monumentul dezvelit de Ziua Armatei, din fata Palatului Copiilor, a fost realizat prin contributia ministrului Apararii, Gabriel Oprea, si a Primariei sectorului 4.

In cadrul ceremoniei, seful statului a inaintat la gradul de general si contraamiral cinci ofiteri din Ministerul Apararii. Astfel, coloneii Nicolae Ciuca, Dan Grecu, Lucian Foca au primit gradul de general de brigada cu o stea, in timp ce comandorul Laurian Anastasof a fost inaintat la gradul de general de flotila aeriana, iar comandorul Alexandru Marsu a primit gradul de contraamiral de flotila.

La ceremonia militara au mai participat sefii categoriilor de arme din Ministerul Apararii, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi, Marin Dragnea, consilierul prezidential, Iulian Fota, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, primarul sectorul 4, Cristian Popescu "Piedone" si atasati militari straini.

La finalul evenimentului, presedintele Basescu si ministrul Oprea au ramas cateva minute sa discute cu cei prezenti la ceremonie, dupa care au plecat cu aceeasi masina.

De Ziua Armatei au mai avut loc ceremonii militare, in Bucuresti, si la Monumentul Eroilor din al II-lea Razboi Mondial de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol.

Ziua Armatei Romaniei este sarbatorita si prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in toate tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii si in teatrele de operatii.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#presedinte Traian Basescu, #ceremonie Ziua Armatei , #armata