Ceremonie militara in Capitala

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 17:15
1743 citiri
Ceremonie militara in Capitala

O ceremonie militara a avut loc miercuri, la Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie din Capitala, cu ocazia inmanarii Drapelului de lupta Statului Major Al Fortelor Terestre, eveniment la care au participat ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si alti inalti oficiali din cadrul MApN.

"Este o zi importanta pentru militarii din Fortele Terestre, pentru ca astazi Statului Major al Fortelor Terestre i se inmaneaza Drapelul de Lupta - simbol al gloriei si onoarei militare. Drapelul national a fost, este si va fi pretutindeni semnul sfant al romanismului si al Romaniei, insemnele sale fiind inscriptionate pe tehnica de lupta si purtate cu onoare si mandrie, pe uniforme, de toti militarii armatei Romaniei", a spus ministrul Oprea.

Oficialul a amintit, cu aceasta ocazie, si de militarii romani decedati in teatrele de operatii externe, in memoria carora un sobor de preoti a oficiat o slujba.

"Imi exprim pe aceasta cale omagiul si recunostinta in fata memoriei eroilor cazuti pe campurile de lupta, pentru apararea si unitatea tarii, pentru care iubirea fata de tara si Drapel a reprezentat telul suprem", a declarat ministrul Apararii.

In cadrul ceremoniei, seful Statului Major al Fortelor Terestre, Ionita Ariton, a primit Drapelul de lupta din partea ministrului Oprea, dupa care a depus juramantul de credinta. Insemnul a fost oferit in urma unui decret prezidential citit de consilierul de stat, generalul Ion Oprisor.

Evenimentul s-a incheiat cu o defilare a militarilor din cadrul Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul.

La ceremonie au mai participat sefii categoriilor de Arme din Ministerul Apararii, secretarul de stat din MApN, Mihai Ozunu, consilierul prezidential, Iulian Fota, primarii Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone, parlamentarii Cristian Diaconescu si Marian Sarbu, atasati militari straini, precum si cateva zeci de bucuresteni.

Tot miercuri, cu ocazia sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre, al caror patron spiritual este Sfantul Gheorghe - Purtatorul de Biruinta, au fost organizate ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele Infanteriei, Artileriei si Geniului din Capitala.

De asemenea, incepand cu ora 20.30, se va desfasura o ceremonie de retragere cu torte pe traseul: Universitatea Nationala de Aparare - B-dul Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - sediul SMFT.

In garnizoanele din tara se desfasoara, in aceasta saptamana, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele inchinate eroilor, activitati de evocare a traditiilor de lupta ale unitatilor din Fortele Terestre, precum si expozitii de prezentare a tehnicii si echipamentelor militare.

La activitati au fost invitati sa participe reprezentanti ai M.Ap.N., ai autoritatilor publice locale, cadre militare in rezerva si in retragere si veterani de razboi.

Peste 1.700 de militari din Fortele Terestre celebreaza ziua categoriei de forte la datorie, in misiunile din teatrele de operatii din Balcanii de Vest si Afganistan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ceremonie militara monument eroi, #Gabriel Oprea Marian Sarbu, #inmana Drapelul lupta Fortelor Terestre , #armata