De la cititori: Scutul secret de protectie al Romaniei

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 21:59
7584 citiri
De la cititori: Scutul secret de protectie al Romaniei

Circula pe Internet un material referitor la coincidentele cifrei 11. Dupa ce l-am citit, am incercat sa nu ma mai gandesc la cifra asta, dar uite ca vazand politica dusa de partenerul meu de ping-pong, am incercat sa vad unde duce si am ajuns la concluzia ca Romania este pe cale de a deveni cea de-a 11-a tara din lume fara armata.

E interesant de vazut care sunt celelalte si de ce nu au. Sa le luam in ordine alfabetica:

Andorra

Tara asta avea o armata de 10 oameni in 1914, suficienti insa pentru a declara razboi Germaniei si a participa la cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Nu stiu cati s-au mai intors acasa, dar este tara cu cele mai mici pierderi in oameni in conflict si totodata cu cel mai mare procentaj de pierderi.

Situatia a fost atat de jenanta, la capitolul statistica pierderi, incat dupa 1931 s-a renuntat la armata si acum are doar forte de politie cu sarcini duble. Se afla insa sub protectia ferma a Frantei, a Spaniei si NATO.

Costa Rica

Situata in America Centrala, Costa Rica a avut armata pana in a doua jumatate a secolului XX. Nu mai are armata din anul 1948, din cauza razboului civil in care au murit foarte multi oameni. Are insa tratate cu 21 de tari, inclusiv SUA, prin care acestea se obliga sa-i apere suveranitatea, in cazul unui atac.

Grenada

Un nume razboinic pentru o tara care, din 1983, de la interventia SUA, nu mai are armata. De ce sa o platesti, echipezi, inzestrezi, cand ai vecini ca SUA? Ar fi un nonsens, nu?

Are ceva forte de politie si un Sistem de Protectie Regionala, dar fara armata. Cam asa cum o sa avem noi. Si se bazeaza pe un eventual ajutor nedeclarat al unor vecini cam cat plantatiile de lubenite din Dabuleni.

Insulele Marshall

Cand te numesti Marshall, mai ai nevoie de armata? Aflandu-se sub protectorat SUA, au considerat de cuviinta ca protectorul sa se ocupe de apararea tarii, asa ca au dat pas armatei. Si bine au facut. Ce s-ar face Boc acolo? Cui ar mai recalcula pensiile?

Insulele Solomon

Aflate sub Protectorat Britanic, s-au vazut lasate de izbeliste in 1893, cand au avut loc tulburari, fiind necesara interventia Noi Zeelande si Australiei, cu care acum au un acord de protectie contra cost.

Lichtenstein

S-a lasat de manevre militare din 1868, de la razboiul austro-prusac, dandu-si seama ca armata cu asa vecini o costa mai mult decat lipsa ei, cu aceleasi rezultate. Are o Politie Nationala, dar nu are protector. Neavand dusmani, ce sa faca cu prietenii?

Nauru

Pana sa citesc pe Net despre aceasta tara, daca ma intreba cineva, spuneam ca e un rozator din junglele amazoniene. Este cel mai mic stat insular, situat in Micronezia, are 21 de kilometri patrati si nu ii lipseste numai armata, ci si capitala. Inca nu s-a oferit nicio familie sa isi declare coliba drept capitala tarii.

Palau

Asa e ca nu stiati ca exista? Ca si alte insule minuscule cu pretentie de stat, se afla sub protectoratul Statelor Unite si asta ii ocupa tot timpul.

Samoa

Samoa nu are nevoie de armata, pentru ca nu are dusmani si nici n-are nevoie de prieteni ca Statele Unite. Se intelege mai bine cu Noua Zeelanda, dar fara comanda ferma. Doar un gentlemen's agreement.

Vatican

Cel mai mic stat din lume a renuntat la Garda Palatina, un fel de serviciu de garda, in anul 1970, cand a luat foc corpul de garda si si-au dat brusc seama ca nu mai au nevoie de serviciile garzilor. Cand te apara Doamne-Doamne, ce iti mai trebuie armata?

Romania

Romania nu va mai avea armata din 2011. Motivul? Are cea mai proasta guvernare din lume si cum de prostie se fereste toata lumea, cine sa se apropie de noi? Prostia guvernantilor nostri actioneaza ca un scut, ca si asa se vorbea de scutul lui Coanda.

Nu mai luam in calcul desfiintarea statutului de cadru militar, a drepturilor militarilor, trecerea acestora in randul "nesimtitilor", inzestrarea armatei cu fregate si avioane de cimiti, subordonarea intereselor nationale unor gasti de infractori, distrugerea industriei nationale de aparare, disparitia rezervelor strategice, vanzarea rezervelor strategice ale subsolului.

Toate palesc pe langa scutul lui Boc.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#armata romana reduceri bugetare, #statut militari romani , #armata