Militarii americani si romani din Baza militara de la Deveselu si-au prezentat o parte din tehnica

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 22:30
8023 citiri
Militarii americani si romani din Baza militara de la Deveselu si-au prezentat o parte din tehnica
Foto: Facebook / Ambasada SUA

Militarii americani au prezentat, marti, o parte din sistemul antiracheta dislocat la Baza Militara de la Deveselu in fata ambasadorilor si atasatilor militari din tarile membre NATO.

Militarii americani le-au aratat ambasadorilor si atasatilor militari ai statelor NATO acreditati in Romania un centru de informatii si comanda de la Baza militara de la Deveselu.

"Din acest loc, militarii primesc informatii de la NATO, din SUA, si iau acele informatii si genereaza atacuri defensive pentru a apara teritoriul NATO. Militarii care vin si comanda aceste console sunt foarte bine pregatiti in SUA, pana sa vina aici. Sunt capabili sa raspunda la orice amenintare in 5 minute", a spus un militar american din cadrul bazei de la Deveselu.

Si militarii romani si-au prezentat o parte din tehnica pe care o folosesc pentru apararea bazei: doua masini dotate cu echipament de supraveghere video si termoviziune, cu ajutorul carora pot fi identificate si chiar urmarite eventuale tinte.

"Poate identifica, dupa alegerea tintei, si la o distanta de 1 km cu camera de trafic. Pot fi folosite in zilele de iarna sau pe timpul noptii, cand nu poti vedea cu ochiul liber si poate identifica tinte cu camera de termoviziune. Sunt, de asemenea, folosite pentru raspuns, reactie rapida la brese de securitate. Sunt operate de catre doua persoane - una opereaza sistemul, iar celalalta asigura siguranta vehiculului. Este un display si are doua comenzi, cate una pentru fiecare camera, o tastatura wireless, lumini albastre si o statie radio-comunicatii", a explicat unul dintre militarii romani din Baza militara Deveselu.

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a declarat ca Statele Unite ale Americii sunt in totalitate dedicate Aliantei si a indemnat aliatii sa aloce mai multi bani pentru aparare.

"Am stat in aceeasi gradina cu presedintele Trump si presedintele Iohannis in iunie 2017, atunci cand presedintele Trump a spus foarte clar ca SUA este in totalitate dedicata Aliantei NATO (...) Toti aliatii ar trebui sa realizeze ca au un angajament sa aloce cel putin 2% din PIB pentru aparare, asa cum face Romania", a mai spus ambasadorul SUA.

25 de ambasadori si atasati ai apararii de la ambasade ale statelor NATO acredidati in Romania au participat, marti, la invitatia ambasadorului SUA in Romania, Hans Klemm, la o intalnire informala privind sistemul antiracheta de la Deveselu.

Potrivit reprezentantilor Ambasadei SUA in Romania, vizita la Baza militara Deveselu a fost "o oportunitate pentru a sublinia unitatea NATO, cooperarea in cadrul Aliantei pentru a asigura securitatea tuturor tarilor membre si pentru a proteja Europa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#baza Deveselu tehnica militara , #armata