Ministrul Les nu e convins de ilegalitatile privind corvetele: Am citit doar cat sa fiu informat cat de cat, las pe seama Parchetului

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 16:12
3701 citiri
Ministrul Les nu e convins de ilegalitatile privind corvetele: Am citit doar cat sa fiu informat cat de cat, las pe seama Parchetului
Foto: Facebook / Gabriel Les

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a declarat sambata ca nu stie despre ce suspiciuni este vorba in cazul suspendarii procedurii de achizitie a corvetelor multifunctionale, el subliniind ca va lasa Parchetul sa se pronunte in acest caz.

"Autoritatea contractanta din cadrul Ministerului Apararii Nationale este Departamentul pentru Armamente, de la care am primit o informare precizand aceste doua aspecte, (...) niste suspiciuni vizavi de procedura si o contestatie in contenciosul administrativ facuta de unul dintre competitori pentru anularea Hotararii de Guvern care reglementeaza aceasta achizitie. Am primit o informare pe aceasta tema, dar le-am (sic!) citit doar sa fiu informat cat de cat, insa as dori sa nu ma pronunt, o las pe seama Parchetului, sa vedem ce vor spune ei", a afirmat Les, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

El a precizat ca sesizarea Parchetului in legatura cu procedura de achizitie a fost facuta doar pentru siguranta si deplina legalitate a acestei proceduri.

"Pozitia pe care Ministerul Apararii Nationale a luat-o ieri este doar pentru a ne asigura ca aceasta procedura s-a facut in deplina legalitate si bineinteles sa vedem ce va spune contenciosul administrativ vizavi de plangerea celor de la Santierul naval", a mai spus Les.

Ministrul a adaugat ca orice intarziere nu este benefica, insa nu se problema de "amenintari sau de aspecte care tin de lucruri putin mai grave".

"Noi avem cei 2% (din PIB pentru Aparare - n.red.), si in acest an vom avea cei 2%, ideea e ca aceasta achizitie sa se faca in deplina legalitate, (...) pentru ca este usor sa cheltui bani, insa ar fi foarte important sa putem face si un transfer tehnologic ca sa existe in Romania capabilitati necesare si pentru mentenanta si pentru alte lucruri", a completat Gabriel Les.

Vineri, MApN preciza, intr-un comunicat de presa, ca secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferenta programului de inzestrare esential 'Corveta multifunctionala', a prezentat ministrului Apararii un raport de informare cu privire la acest subiect.

"Astfel, secretarul de stat a adus la cunostinta faptul ca Departamentul pentru Armamente, prin semnatura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, in temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea in deplina legalitate a procedurii, de natura sa afecteze realizarea interesului national de securitate in ceea ce priveste Programul de inzestrare esential 'Corveta multifunctionala'", arata sursa citata.

In replica, Santierul Naval Constanta a dat in judecata Guvernul, iar USR acuza coalitia de guvernare ca face jocurile Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Ministrul Les contracte corvete, #anulare licitatie corvete , #armata