Romanii sarbatoresc duminica Ziua Armatei. Au loc evenimente inclusiv in Rusia

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 11:23
3041 citiri
Romanii sarbatoresc duminica Ziua Armatei. Au loc evenimente inclusiv in Rusia
Foto: Facebook/MApN

Pe 25 octombrie sarbatorim Ziua Armatei Romaniei, ocazie cu care sunt organizate evenimente in mai multe localitati din tara, precum si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii.

Astfel, va fi arborat Drapelul national la sediile institutiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si vor fi organizate ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii, informeaza Agerpres.

Militarii romani din teatrele de operatii sarbatoresc prin organizarea unor ceremonii militare si a unor activitati culturale si sportive, la care vor fi invitati si parteneri din coalitiile multinationale, potrivit sursei citate.

Presedintele Klaus Iohaniss va participa la ceremonia de la Arad, unde sunt prezenti si militari americani, iar ministrul Apararii, Mircea Dusa, va fi prezent la Satu Mare, relateaza Digi 24.

Ziua Armatei Romane, marcata in Rusia prin inaugurarea unui cimitir

De asemenea, pe 25 octombrie, va fi inaugurat in localitatea Rososka, din regiunea Volgograd, un cimitir al militarilor romani decedati pe teritoriul Rusiei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a anuntat vineri ministrul Apararii, Mircea Dusa, potrivit Mediafax.

Ziua Armatei Romaniei a fost instituita prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Ziua de 25 octombrie a fost aleasa pentru a marca eliberarea de catre Armata Romana a ultimelor localitati din Transilvania aflate sub ocupatie straina, Satu Mare si Carei, la data de 25 octombrie 1944.

MApN: 2015 a fost declarat "Anul Veteranilor de Razboi"

Ministerul Apararii Nationale a declarat anul 2015, cand se implinesc 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, drept "Anul Veteranilor de Razboi".

"Din statisticile oficiale, pretul platit de tara noastra, la finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost unul dureros, Romania inregistrand peste 900.000 de morti, raniti, disparuti, prizonieri si invalizi de razboi (dintre care circa 92.000 de militari si-au pierdut viata).

In semn de pretuire pentru cei care au scris cu sangele si sacrificiul lor, cu devotament si curaj, istoria glorioasa a tarii, Guvernul Romaniei a declarat anul 2015 drept 'Anul Veteranilor de Razboi', iar Ministerul Apararii Nationale si-a asumat organizarea unor serii de actiuni comemorative, pe durata intregului an, in toate marile garnizoane din tara", informeaza MApN intr-un comunicat.

De Ziua Armatei Romaniei, militarii nostri va prezinta onorul!#Romania #mapn #ArmataRomaniei

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Saturday, October 24, 2015

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Ziua Armata 25 octombrie, #evenimente Ziua Armatei, #cimitir militari romani Rusia , #armata
Comentarii