Distrugatorul american USS Ross ajunge duminica la Constanta - imagini spectaculoase (Foto)

Vineri, 22 Mai 2015, ora 15:28
10208 citiri
Distrugatorul american USS Ross ajunge duminica la Constanta - imagini spectaculoase (Foto)
Foto: U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Distrugatorul american de rachete ghidate USS Ross va intra sambata in Marea Neagra, pentru a se alatura operatiunilor NATO din regiune, in contextul tensiunilor legate de interventia rusa in estul Ucrainei. Nava militara a SUA va acosta duminica in Portul Constanta.

"Prezenta distrugatorului Ross in Marea Neagra demonstreaza angajamentul Statelor Unite de a-i proteja pe aliatii NATO.

Vom lucra indeaproape cu partenerii si aliatii nostri pentru a spori securitatea si capacitatile maritime (ale NATO in Marea Neagra - n.red.), precum si pentru a promova pacea si stabilitatea in regiune", a declarat comandantul distrugatorului american, Tadd Gorman.

Americanii trimit cavaleria la Brasov - blindatele NATO traverseaza Romania (Galerie foto)

USS Ross va intra in Marea Neagra sambata, 23 mai, pentru a se alatura operatiunii Atlantic Resolve, prin care Statele Unite isi reafirma sprijinul pentru aliatii NATO, in contextul interventiei Rusiei in Ucraina, informeaza Fortele Navale Americane din Europa si Africa.

Nava de razboi americana este detasata in Spania, pe langa Flota a 6-a a SUA, iar in clipa de fata executa o misiune de patrulare de rutina, in cadrul operatiunilor aliate din regiune.

Distrugatorul va participa la exercitiul multinational Romanian Trident Poseidon 2015, in apele teritoriale ale Romaniei, precum si in cele internationale, iar duminica va acosta in Portul Constanta, alaturi de celelalte nave militare NATO, urmand ca luni sa iasa impreuna pe mare pentru antrenamentele comune.

Amiral NATO: Cand Rusia ameninta, datoria Aliantei este sa apere Romania

"La acest exercitiu vor participa fregate, dragoare maritime, corvete, nave purtatoare de rachete, remorchere maritime, nave de interventie cu scafandri, elicoptere Puma Naval, in total peste 1.100 de militari", se arata intr-un comunicat de presa al Fortelor Navale Romane remis Ziare.com.

Fortele terestre iau cu asalt Parcul Carol, secondate de blindate americane (Galerie foto)

La exercitiu participa nave din Romania, Bulgaria si SUA, precum si trupe ale Fortelor Terestre si Aeriene Romane, Garda de Coasta, ISU Dobrogea, Grupul Servicii Petroliere si Directia Medicala.

Armata romana apara un sat din Germania de inamicii americani (Video)

Militarii romani si aliatii NATO vor simula cautarea si descoperirea de submarine, tinte aeriene si mine maritime, vor exersa lupta la suprafata si tragerile pe mare si vor efectua exercitii de interdictie maritima si remorcarea unei nave avariate.

[Mai multe imagini spectaculoase cu distrugatorul american USS Ross]

In the Black Sea -- Guided-missile destroyer USS Ross will enter the Black Sea May 23: http://goo.gl/XD1Buj

Posted by U.S. Mission to NATO on Thursday, May 21, 2015

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#distrugator american Marea Neagra, #nave SUA Marea Neagra, #operatiuni navale Marea Neagra , #armata