Elicopter de atac fara pilot, in coasta Rusiei - reusita unei tari de 3 ori mai mica decat Romania (Foto)

Sambata, 30 Mai 2015, ora 11:16
27608 citiri
Elicopter de atac fara pilot, in coasta Rusiei - reusita unei tari de 3 ori mai mica decat Romania (Foto)
Foto: Defence Blog

Cursa inarmarilor continua cu viteza ametitoare si rezultate spectaculoase, pe fondul tensiunilor dintre Occident si Rusia generate de conflictul din estul Ucrainei.

Nici n-au anuntat bine nemtii ca vor construi un nou tanc de lupta, Leopard 3, impreuna cu francezii, ca rusii tocmai si-au luat in primire cele mai noi uniforme si echipamente militare. Se asorteaza perfect cu noul lor tanc Armata.

Intre timp, NATO desfasoara de zor exercitii militare fara precedent in tarile aliate si partenere, tot mai aproape de granitele Rusiei.

Premiera militara: Aeronavele hibrid Osprey ale puscasilor marini, in Romania (Galerie foto)

Cum n-a mai trecut o zi, in ultima vreme, fara sa mai apara o noua stire legata de achizitii de armament si planuri de inarmare, iata ca a venit si randul Georgiei sa iasa la rampa, chiar de Ziua independentei tarii din Caucaz.

Producatorul georgian Delta a prezentat saptamana aceasta ultima noutate in materie de aparate de zbor fara pilot (UAV).

De data aceasta este vorba despre un elicopter de mici dimensiuni, plin de arme si manevrabil de la distanta.

Americanii trimit cavaleria la Brasov - blindatele NATO traverseaza Romania (Galerie foto)

Noua realizare georgiana a fost expusa in centrul Capitalei, chiar in Piata Trandafirilor, locul unde in toamna lui 2003 incepea revolutia care urma sa scoata tara de sub influenta Rusiei.

Aeronava multifunctionala fara pilot poate executa misiuni de recunoastere (radiolocatie, video, infrarosu) dar si de atac fiind dotata cu doua mitraliere M134 Minigun cu 6 tevi calibru NATO 7,62x51 mm si doua blocuri a cate patru rachete nedirijate sol-aer, arata Defence Blog.

Drona cu elice a fost construita plecand de la modelul EXEC 162F, un cunoscut elicopter american cu doua locuri produs de RotorWay International.

Aparatul de zbor se poate inalta pana la 3.000 de metri, atinge o viteza maxima de 190 km/h si are o raza de actiune de 280 km.

Pe langa drone, georgienii de la Delta s-au specializat si in masini blindate, artilerie si alte echipamente militare, in incercarea de a obtine un avantaj cat de mic in fata Moscovei.

Distrugatorul american USS Ross ajunge duminica la Constanta - imagini spectaculoase (Foto)

Desi are o populatie cam cat a Bucurestiului, micul stat din Caucaz e obligat sa tina pasul cu tehnologia si sa investeasca in aparare, de teama marelui vecin de la nord, care n-a ezitat in 2008 sa intre cu tancurile pana in mijlocul tarii si sa bombardeze imprejurimile Capitalei.

Razboiul ruso-georgian a durat atunci doar 6 zile, destul cat sa opreasca extinderea NATO in spatiul fost sovietic. Situatia din Abhazia si Osetia de Sud, precum si prezenta frecventa a trupelor ruse pe pamant georgian au dus la amanarea primirii tarii in NATO.

Pana la noi ordine, cum zgomotul de senile a inceput din nou sa se auda pana la Tbilisi, micul partener NATO din zona fierbinte nu poate decat sa mestereasca la elicoptere si sa spere ca sprijinul Occidentului va fi mai prompt data viitoare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#elicopter fara pilot Delta, #Delta drone Georgia, #Georgia elicopter lupta , #armata