Elicopter prabusit in Sibiu: Ministerul Apararii a cumparat piele artificiala pentru pilotul ranit

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 11:55
2407 citiri
Elicopter prabusit in Sibiu: Ministerul Apararii a cumparat piele artificiala pentru pilotul ranit

Ministerul Apararii Nationale, prin Spitalul Militar Central, a achizitionat 4.000 cm patrati de piele artificiala pentru operatia la care urmeaza sa fie supus pilotul militar care a supravietuit accidentului aviatic de la Sibiu, capitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana.

Potrivit sursei citate, pielea artificiala fost procurata din strainatate intrucat nu se gaseste pe piata de profil din Romania.

"La acest moment, pielea artificiala este la dispozitia medicilor curanti, momentul operator ramanand sa fie stabilit ulterior, in functie de evolutia starii de sanatate a pacientului", se arata in comunicat.

Elicopter prabusit in Sibiu: Ce sanse le dau medicii celor doi supravietuitori

Pana in prezent, medicii au recurs la autotransplant in cazul pilotului, cu piele proprie, si au folosit si tesuturi de la banca de piele.

Reprezentantii spitalului precizeaza ca in lupta pentru salvarea vietii militarilor raniti s-a alaturat si Centrul de hematologie transfuzionala al Ministerului Apararii, aflat in incinta Spitalului Militar, care a asigurat suportul necesar reechilibrarii volemice a pacientilor, punand la dispozitie necesarul de unitati de sange si plasma.

Potrivit site-ului spitalului, militarii pot dona sange pentru capitan-comandorul Corneliu Gabriel Titian la Centrul de hematologie transfuzionala, in cadrul campaniei "Sacrificiul impune respect!", derulata de Ministerul Apararii.

"Donand sange la Centrul de hematologie transfuzionala al Ministerul Apararii Nationale, fiecare din noi intra in lupta contracronometru pentru salvarea vietii camaradului nostru, capitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, grav ranit in urma accidentului aviatic din 21 noiembrie, care se afla internat in stare foarte grava, in Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti.

Militari ai Armatei Romaniei, haideti sa dovedim inca o data, daca mai era nevoie, ca stim sa acordam respectul si pretuirea care se cuvine camarazilor nostri, raniti sau invalizi ca urmare a participarii la actiuni militare, actionand in solidar cu valorile fundamentale ale statului roman pe care il reprezentam cu onoare", mai arata sursa citata.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Cristian Nitescu, declara marti ca prognosticul ramane foarte rezervat in cazul pilotului.

Elicopter prabusit in Sibiu: Cum se simt militarii supravietuitori

"Pilotul este stationar, este pe dializa, este intubat, dar nu este bine, nici extrem de rau sa ne asteptam la ceva in urmatoarele ore sau zile, sper. Nu este vorba de o insuficienta renala. Prognosticul in cazul pilotului ramane foarte rezervat. Este posibil sa il operam vineri, dar numai daca starea generala permite", afirma atunci medicul.

Potrivit acestuia, starea celuilalt supravietuitor, maistrul militar Valentin Bora, era marti una buna, acesta facand deja cativa pasi.

Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe 21 noiembrie, pe raza localitatii sibiene Malancrav. Elicopterul de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii se afla in misiune si urma sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#piele artificiala pilot avion prabusit Sibiu, #transplant piele pilot avion prabusit Sibiu, #supravietuitori avion prabusit Sibiu stare sanatate , #armata