Fotografia zilei: Medicii cu mana pe arma

Joi, 28 Mai 2015, ora 17:52
3873 citiri
Fotografia zilei: Medicii cu mana pe arma
Foto: promptmedia.ro

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a sarbatorit, joi, 25 de ani de medicina militara, prilej cu care cei mai merituosi studenti au primit plachete, diplome si certificate de merit.

Momentul festiv a inceput inca de dimineata, printr-un ceremonial militar la care au participat, printre altii, studenti de la medicina militara, militari si veterani de razboi. La festivitate a fost prezenta si fanfara Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" din Bucuresti, informeaza Prompt Media.

In cei 25 de ani de la infiintare, pe portile catedrei de Medicina Militara de la UMF Tg. Mures au iesit peste 200 de medici militari, relateaza sursa citata.

Astazi, 12 dintre cei mai merituosi studenti au primit diplome pentru rezultate foarte bune la invatatura.

Foto: Prefectura Mures

Evenimentul de astazi se inscrie intr-un ansamblu de manifestari dedicate aniversarii a 70 de ani de la infiintarea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, motiv pentru care ministrul Apararii, Mircea Dusa, a fost prezent la Targu Mures, unde a acordat institutiei de invatamant superior Emblema de Onoare a Armatei Romaniei cu Insemn de Pace pentru contributia adusa sistemului militar romanesc.

"Este un moment important pentru municipiul Targu Mures la 70 de ani de la infiintarea uneia dintre cele mai titrate institutii de invatamant medical superior si sigur la 25 de ani de la infiintarea sectiei Institutului de Medicina Militara. Am dorit ca prin acest ceremonial sa felicit conducerea UMF Targu Mures, sa ii felicit pe studentii militari pentru profesionalismul, pentru responsabilitatea de care dau dovada in procesul medical si de pregatire.

Am acordat cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii Nationale Universitatii de Medicina si Farmacie de la Targu Mures si i-am felicitat pentru ceea ce au facut in timp pentru medicina romaneasca", a declarat ministrul Apararii, Mircea Dusa, citat de Agerpres.

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#studenti medicina militara Targu Mures, #Dusa decoratie UMF Targu Mures , #armata