Legiunea Straina: Adevarul din spatele unei trupe de elita

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:23
28541 citiri
Legiunea Straina: Adevarul din spatele unei trupe de elita
Foto: Legion Recrute

Legiunea Straina este una dintre cele mai redutabile forte militare ale armatei franceze. Compusa din peste 7.000 de luptatori pregatiti pentru interventii in forta, Legiunea Straina a fost creata in 1831, de regele Louis Philippe, pentru a actiona in colonii.

Legiunea Straina are reputatia unei trupe violente de comando, o structura militara care adaposteste sub aripa sa criminali, indivizi periculosi, in general, care au in sange instinctul de a ucide. Se spune ca acestia aleg sa devina legionari pentru a scapa de efectuarea pedepselor primite, ca urmare a diverselor infractiuni comise.

Adevarul despre trupa de elita

La sfarsitul anilor '40, se putea spune ca aceste afirmatii contin un sambure de realitate. Intr-adevar, Legiunea adapostea mai multi criminali si delincventi periculosi, care, in schimbul loialitatii lor totale, primeau izbavirea de pedepsele la care ii condamnasera societatile din care proveneau.

Astazi, lucrurile stau cu totul diferit, politica Legiunii schimbandu-se. Toleranta zero fata de criminali este una dintre devizele celebrei grupari armate.

Informatiile sunt selectate de pe site-ul Legion Recrute.

Orice barbat, de orice nationalitate, indiferent de rasa sau religie poate deveni membru al Legiunii Straine. Toti cei care fac parte din aceasta trupa de elita sunt voluntari.

Cine vrea sa se inroleze in Legiune trebuie sa se adreseze unui centru de recrutare de pe teritoriul Frantei unde, timp de o saptamana, va fi investigat din punct de vedere medical, ii vor fi testate capacitatile fizice si va sustine mai multe interviuri.

Varsta candidatului pentru Legiunea Straina trebuie sa se incadreze intre 17 si 40 de ani. Doritorul trebuie sa detina acte de identitate care sa-i ateste provenienta si sa fie intr-o forma fizica buna.

Daca va corespunde tuturor baremelor, va semna un contract de loialitate, incepand un program de pegatire de baza, care va dura 14 saptamani.

Dupa alte patru luni, va trebui sa treaca testul de conducator auto pentru masini de mare tonaj. Tanarul recrut va fi inscris intr-unul dintre regimentele Legiunii din Franta, America de Sud sau din Insulele Oceanului Pacific.

Un cod al onoarei

Cinci ani dureaza, in mod obisnuit, un stagiu complet in Legiunea Straiana. Primele sase luni vor fi considerate "de proba", iar Legiunea isi rezerva dreptul de a respinge un candidat, insa numai dupa aceasta perioada de jumatate de an.

Nici candidatul nu poate pleca inainte de sfarsitul acestei perioade. Oricat de dificile i s-ar parea conditiile, el trebuie sa respecte programul dinainte stabilit. In caz contrar, se va considera ca recrutul comite un act de subordonare si va suporta consecintele.

"Legiunea este casa mea", este motto-ul dupa care se ghideaza un recrut. Codul onoarei, pe care jura sa il respecte, spune ca fiecare dintre ei trebuie sa serveasca Franta cu credinta si cinste si ca, mai presus de viata lor, trebuie sa le pese de viata colegului de arme, de executarea si implinirea misiunii. Ideea de misiune esuata nu exista pentru un legionar.

Remuneratie de legionar

Pe timpul serviciului, pe langa toate cele necesare vietii militare, legionarul va primi o solda. In primele luni, un recrut primeste putin peste 1.000 de euro pe luna, urmand ca salariul sau sa creasca conform baremelor stabilite si progreselor pe care le face in timpul antrenamentelor.

Cresterea salariului, pana la cateva mii de euro, depinde de gradul recrutului, de misiunile indeplinite si de vechimea pe care o are in Legiune.

Fiecare soldat al Legiunii poate beneficia de un concediu anual, care variaza de la 20 de zile, pentru cei care au vechime de un an, la 45 de zile, pentru cei cu o vechime mai mare de trei ani.

La capatul perioadei de cinci ani stagionari, legionarii au de ales intre a ramane mai departe in cadrul fortelor armate din Legiune, semnand un contract pe sase luni, trei sau cinci ani, sau de a se intoarce la viata de civil.

Cei care activeaza pentru o perioada mai mare de 15 ani au dreptul la o pensie din partea statului francez, indiferent de tara in care aleg sa se stabileasca.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Legiunea Straina angajare, #recrut Legiunea Franceza, #Legiunea Straina soldati , #armata