MApN anunta ca vom vedea convoaie de blindate si camioane militare pe soselele Romaniei

Vineri, 31 Mai 2019, ora 21:19
30080 citiri
MApN anunta ca vom vedea convoaie de blindate si camioane militare pe soselele Romaniei
Foto: Arhiva Facebook/MApN

Convoaie de personal si tehnica, atat romanesti, cat si apartinand unor state membre NATO si partenere, se vor deplasa, in aceasta perioada, pe cai de comunicatii rutiere, feroviare, aeriene, maritime si fluviale, in vederea participarii, intre 3 si 24 iunie, la faza operationala a celui mai important program de pregatire multinationala din acest an in Romania - Saber Guardian 2019 (SG19) si exercitiile conexate, au anuntat, vineri, reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Potrivit acestora, deplasarea convoaielor militare romanesti se face din zonele de dislocare la pace a marilor unitati si unitati participante la exercitiu catre poligoanele Cincu, Babadag, Smardan, Capu Midia, Boboc, Bordusani si spre alte zone de instruire, iar cele apartinand armatelor straine se vor deplasa dinspre punctele de trecere a frontierei catre aceleasi locatii de instruire.

"Exercitiul multinational SG19 are ca principal obiectiv evidentierea coeziunii, unitatii si solidaritatii statelor partenere si aliate in vederea apararii impotriva oricarei agresiuni, in special prin mobilizare rapida si concentrare a fortelor in timp scurt, oriunde in Europa. Activitatile de instruire in comun din Romania includ exercitii tactice de stat major si cu trageri de lupta, fortari ale cursurilor de apa, deplasarea tactica a unitatilor si secvente cu specific medical", precizeaza MApN intr-un comunicat.

Numarul de participanti la acest exercitiu este de aproximativ 13.500 de militari din 14 tari aliate si partenere (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Turcia, Ucraina si SUA. Din totalul militarilor prezenti, 7.600 reprezinta Armata Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#militari exercitii poligoane Romania , #armata