Recrutarea rezervistilor s-a incheiat: S-au inghesuit in Vrancea, doar doi sunt din Sibiu

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:24
5481 citiri
Recrutarea rezervistilor s-a incheiat: S-au inghesuit in Vrancea, doar doi sunt din Sibiu
Foto: Facebook/ Recrutare MApN

Ministerul Apararii Nationale a anuntat, miercuri, ca s-a incheiat etapa de recrutare de militari rezervisti desfasurata in perioada 10 iulie - 18 august.

Cele mai multe posturi de soldati si gradati rezervisti, din cele 2.200 disponibile, au fost ocupate in Vrancea, 402, judet urmat de Bistrita-Nasaud (392), Vaslui (265), Constanta (247) si Cluj (168).

Cele mai putine s-au ocupat in Sibiu-2, Alba-5, Hunedoara-5, Ialomita-6 si Tulcea-7. In Bucuresti 164 de persoane au fost recrutate pentru posturile de militari rezervisti.

Cele 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari in 24 de judete si in municipiul Bucuresti au fost disponibile doar pentru anul 2017.

"Sunt eligibili, pentru aceasta etapa, cetatenii romani care indeplinesc criteriile de recrutare stabilite prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M. 25/2017 si care au domiciliul doar pe raza acestor judete. Structurile responsabile pentru activitatea de recrutare sunt centrele militare zonale, judetene si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, pentru care sunt prevazute posturi", precizeaza Ministerul Apararii Nationale.

Soldatii si gradatii rezervisti voluntari, recrutati in baza Legii nr. 270/2015, reprezinta o categorie de personal militar in rezerva distincta fata de cea a soldatilor si gradatilor profesionisti, care sunt recrutati in baza Legii nr. 384/2006 si fac parte din randul personalului militar in activitate.

"Legea rezervistului voluntar este in vigoare de la 1 ianuarie 2017, ea reprezinta un raspuns de adaptare la realitatile societatii romanesti de astazi si are ca obiectiv asigurarea de personal cu pregatire militara adecvata, in contextul in care, de mai multi ani, in Romania serviciul militar nu mai este obligatoriu", a afirmat, pe 9 iulie, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu.

Ministrul Apararii Nationale a precizat ca "raporturile de serviciu dintre rezervistii voluntari si MApN se stabilesc pe baza de contract, primul contract este pe o perioada de patru ani, iar urmatoarele pe o perioada de maximum trei ani".

"In perioadele in care nu participa la instruire sau la misiuni in cadrul structurilor in care sunt incadrati, sunt in continuare declarati in sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale de sanatate si in sistemul asigurarilor de somaj si beneficiaza lunar de o remuneratie in cuantum de 10% din suma reprezentand solda in functie pentru care sunt incadrati conform contractului incheiat si solda gradului detinut", a adaugat Tutuianu.

"E prima data (cand se face o selectie a rezervistilor voluntari - n.red.), legea e adoptata in 2015, dupa aproape doi ani de zile, iata ca se pune in aplicare si urmareste sa asigure personal militar calificat, in conditiile in care nu mai avem stagiu militar obligatoriu", a conchis ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#posturi rezervisti MApN, #MApN recrutare militari rezervisti, #recrutare MApN rezervisti , #armata