Reuniune la inalt nivel a NATO, la Sibiu

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 09:38
3701 citiri
Reuniune la inalt nivel a NATO, la Sibiu
Foto: MApN

Sefii Comitetului Militar al NATO, cel mai inalt for de decizie militara al Aliantei, se vor intalni, la Sibiu, intre 14 si 16 septembrie, pentru a discuta, printre altele, despre operatiunile in derulare ale blocului militar.

Aceasta este prima reuniune a sefilor apararii in astfel de format, dupa summit-ul NATO de la Chicago, si prima care se desfasoara in Romania, a anuntat MApN printr-un comunicat remis, Ziare.com.

Conferinta de la Sibiu va fi condusa de presedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels, printre participanti aflandu-se amiralul James Stavridis, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa (SACEUR), generalul Stephane Abrial, actualul comandant al Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), precum si generalul Jean-Paul Palomeros, viitorul comandant al SACT. De asemenea, la Sibiu, se va afla generalul John Allen, comandantul Fortei Internationale de Asistenta de Securitate (ISAF), care va prezenta audientei ultimele informatii despre misiunea Aliantei de pe frontul din Afganistan.

Invitatii speciali ai presedintelui Comitetului Militar al NATO sunt: ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operatii, si generalul-locotenent Arne Bard Dalhaug, comandantul Colegiului de Aparare NATO de la Roma.

Conferinta se va concentra pe provocarile mediului general de securitate, precum si pe operatiunile aliate aflate in desfasurare in Afganistan si in Balcanii de Vest. Discutiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformarii NATO si pe revizuirea structurii Statului Major Militar International (IMS), care este partea executiva a Comitetului Militar. Conferinta se va incheia cu alegerea noului director general al IMS.

In marja conferintei, generalul-locotenent Stefan Danila, seful SMG, gazda reuniunii, va avea intalniri bilaterale cu omologi din alte tari, in cadrul carora vor fi abordate aspecte privind participarea tarii noastre in teatrele de operatii la misiuni aflate sub mandat NATO, procesul de transformare a Armatei Romaniei si modalitatile de intarire a cooperarii militare bilaterale.

V.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#reuniune NATO Sibiu, #Comitet Militar NATO Sibiu, #reuniune NATO Romania, #intrunire NATO septembrie 2012 , #armata