Romania nu-si permite avioane de lupta performante in urmatorii 20 de ani

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 22:29
4307 citiri
Romania nu-si permite avioane de lupta performante in urmatorii 20 de ani
Foto: Adevarul

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat, marti, ca Romania nu-si permite imbunatatirea flotei sale aeriene cu avioane ultraperformante, insa a precizat ca aceasta situatie s-ar putea schimba in urmatorii 30-50 de ani.

Acesta a aratat ca aviatia militara a Romaniei ar putea iesi din uz, tinand cont ca perioada de operare a avioanelor MiG-21 LanceR este aproape de termenul limita.

"O astfel de decizie ar acoperi un interval de minimum 20 de ani pentru realizarea tranzitiei, plus inca 30 de ani pentru operarea avionului de generatia a V-a. Am asigura, astfel, un orizont de timp de 50 de ani, perioada in care pilotii nostri de vanatoare si-ar putea indeplini, in conditii optime, misiunile incredintate", a spus Dobritoiu, citat de Evenimentul Zilei.

Oficialul a adaugat ca Guvernul Romaniei va respecta angajamentele legate de toate programele de inzestrare a Armatei, printre care se afla si cel privind achizitionarea avioanelor multirol.

"Doresc, in acest cadru, sa reafirm angajamentul Guvernului Romaniei de a desfasura nu doar procedurile referitoare la inzestrarea cu avionul multirol, ci la toate programele de inzestrare strategica a Armatei Romaniei, in deplina concordanta cu prevederile legislatiei europene, tinand in acelasi timp cont de realitatile economice si bugetare grele prin care trece tara, ca de altfel, intreaga Uniune", a declarat ministrul Corneliu Dobritoiu, citat de NewsIn.

Dobritoiu afirmase in luna iunie ca Armata Romana "abia sta in picioare la capitolul dotari", bugetul pentru inzestrare fiind "infim incat nici nu il putem zari".

Dobritoiu: Armata Romana abia sta in picioare la capitolul dotari, bugetul pentru inzestrare e infim

"In momentul in care cheltuielile de personal se cifreaza la 85 la suta din total buget, bugetul de inzestrare este atat de infim, atat de superb, incat nici nu il putem zari. Asta nu inseamna ca nu ne intereseaza sa gasim solutii pentru a rezolva aceasta chestiune", a spus atunci ministrul Dobritoiu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#avioane Armata Dobritoiu, #avioane fonduri Romania armata, #avioane MiG flota, #Armata cumpara avione noi , #armata