SUA trimit mai putini soldati la antrenament in Romania, din cauza crizei

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 16:52
1274 citiri
SUA trimit mai putini soldati la antrenament in Romania, din cauza crizei

Evolutiile din teatrele de operatiuni si resursele limitate au determinat armata americana sa ia decizia de a trimite mai putin personal militar la antrenament in estul Europei in vara aceasta comparativ cu anul trecut.

Vara aceasta 1.000 de militari americani sunt asteptati la antrenament in bazele din Romania si Bulgaria, in timp ce vara trecuta numarul lor s-a ridicat la 3.200, a declarat locotenent colonel Daniel Herrigstad, ofiter la USAREUR, comandamentul armatei americane in Europa.

In ultimii ani, Statele Unite au desfasurat antrenamente regulate in aceste tari, urmarind consolidarea relatiilor cu cele doua armate, care au luptat alaturi de americani in Irak si Afganistan, scrie Stars and Stripes.

Insa antrenamentele de anul acesta au fost reduse, din cauza resurselor limitate, precum si a solicitarilor operationale si a celor care tin de tipul de antrenament, a explicat Herrigstad.

Brigada 172 de infanterie, de unde vor proveni cea mai mare parte a soldatilor trimisi la antrenament in Romania si Bulgaria, abia s-a intors din Irak, in timp ce regimentul 2 de cavalerie Stryker, care anul trecut s-a antrenat in bazele din cele doua tari, va fi trimis anul acesta in Afganistan.

Militarii americani se vor antrena la baza Novo Selo din Bulgaria in iunie, in timp ce in Romania se vor antrena, alaturi de 30 de soldati romani, la baza de la Babadag, din iunie pana in iulie.

De asemenea, in timpul verii, fortele militare se vor muta de la facilitatea temporara de la baza aeriana Kogalniceanu la noua facilitate, nou construita, in valoare de 50 de milioane de dolari, care poate gazdui 1.600 de militari si care este amplasata in localitatea Mihail Kogalniceanu.

O noua facilitate, finantata de Statele Unite cu 60 de milioane de dolari, care poate gazdui pana la 2.500 de soldati, va fi constuita si la Novo Selo, in Bulgaria, urmand sa fie terminata pana in octombrie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#soldati americani antrenament Romania, #prezenta soldati americani Romania, #soldati americani Mihail Kogalniceanu , #armata