A inceput vizarea autorizatiilor de detinere a armelor de catre persoanele juridice

Sambata, 22 Mai 2010, ora 23:22
1764 citiri
A inceput vizarea autorizatiilor de detinere a armelor de catre persoanele juridice

De la inceputul acestei luni, conform prevederilor legale in vigoare, s-a declanasat actiunea de vizare a autorizatiilor de detinere si folosire a armelor si munitiilor de catre persoanele juridice, dar, din pacate, nu este prea mare inghesuiala la Serviciile Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie din tara.

Toti detinatorii legali, persoane juridice, de arme si munitii trebui sa revada documentele ce au stat la baza autorizarii (planul de paza si aparare, alaturi de contractul de prestari de servicii, planul de dotare cu arme si munitii, autorizatiile de detinere, de folosire a armelor si munitiilor si, unde este cazul, a autorizatiei de functionare a poligonului de tragere).

Pentru procedura de efectuare a vizei noi se va finaliza un calendar astfel incat, intr-un interval de timp rezonabil, titularii autorizatiilor vor fi invitati la sediile IPJ din tara, unde se vor desfasura la concret procedurile preliminare acestei actiuni, activitati de vizare.

Titularii de autorizatii sunt nevoiti sa verifice minutios camerele de armament, documentele ce stau la baza functionarii lor, precum si persoanele care gestioneaza ori au dreptul de port arma in realizarea atributiilor de serviciu. Actiunea de vizare a autorizatiilor priveste si persoanele fizice. Deocamdata este asteptata de la nivel central elaborarea, in vederea punerii in aplicare, a procedurii de viza periodica, ce se face o data la 5 ani, a posesorilor legali de arme, persoane fizice, care in cursul anului precedent implinesc 5 ani de la ultima viza aplicata pe autorizatiile de detinere, port si folosinta a armelor si munitiilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#arme persoane juridice viza, #vizare arme persoane juridice, #autorizatie arme , #arme