Ambasadorul roman la Londra acuza un caz evident de manipulare la Sky News

Marti, 09 August 2016, ora 08:57
6048 citiri
Ambasadorul roman la Londra acuza un caz evident de manipulare la Sky News
Foto: Pixabay

Ambasadorul roman la Londra, Dan Mihalache, a comentat scandalul iscat de materialul prezentat de Sky News, in care traficanti din Romania le vand arme obtinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroristilor.

Mihalache a declarat, la Realitatea TV, ca vor urma demersuri oficiale ale statului roman catre institutiile britanice. Potrivit ambasadorului roman, este luata in considerare chiar si o sesizare a autoritatii britanice de reglementare media.

"Au fost discutii ale institutiilor statului roman si vor fi notificate si institutiile britanice. Poate este o idee buna sa contactam si autoritatea britanica de reglementare in audio vizual. Lucrurile trebuie tratate cu calm.

Bineinteles ca vom face o scrisoare catre OFCOM (echivalentul britanic al CNA - n.red.), vom comunica si institutiilor statului. Vom comunica faptul ca avem de-a face cu un caz evident de manipulare", a spus Mihalache.

Precizarile lui Mihalache vin in contextul in care Sky News a difuzat un reportaj referitor la traficul de armament, care ii arata pe doi traficanti dispusi sa vanda arme oricui, inclusiv teroristilor, pe teritoriul Romaniei.

Politia Romana spune ca armele care apar in imaginile difuzate de Sky News sunt unele de vanatoare si ca nu exista date potrivit carora acestea ar fi de contrabanda.

Luni, si procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca armele par a fi unele de vanatoare, spunand ca si Directia a demarat verificari, dar ca nu exista un dosar penal in acest caz.

Citeste reactia integrala a sefului DIICOT

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a solicitat sesizarea institutiei omoloage din Marea Britanie (OFCOM) pentru a face verificari privind ancheta difuzata de Sky News.

Oficialii televiziunii britanice au transmis, la solicitarea Digi 24, ca Stuart Ramsey, autorul materialului, nu poate fi gasit, deoarece a intrat in concediu. Stuart Ramsey este cel mai vechi corespondent extern al Sky News. El a realizat anchete despre cartelurile de droguri din Mexic, a relatat despre revolta din Ucraina si despre catastrofa avionului MH17, prabusit in estul Ucrainei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihalache trafic arme Sky News, #traficanti arme Romania terorist, #arme teroristi Romania DIICOT , #arme
Comentarii