Cazul Ciorogarla: Caporalul Cristian Radu, pus in libertate

Marti, 24 Februarie 2009, ora 11:52
1096 citiri
Cazul Ciorogarla: Caporalul Cristian Radu, pus in libertate

Tribunalul Militar Bucuresti a admis, marti, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a caporalului Cristian Radu, implicat in furtul armelor de la Unitatea Militara din Ciorogarla.

Instanta l-a obligat sa nu paraseasca localitatea in care acesta locuieste, sa se prezinte la Politia orasului Pantelimon ori de cate ori este chemat, sa nu isi schimbe locuinta si sa nu foloseasca sau sa detina vreo arma.

Decizia magistratilor a fost, deja, atacata de procurorii militari cu recurs, informeaza NewsIn.

Reamintim ca sapte militari au fost retinuti, pe 12 februarie, de procurorii militari, pentru 24 de ore. Este vorba despre sergentul major Ionut Gagea, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Ion Petrica, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, caporalul Marius Tudorache, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat cu consecinte deosebit de grave si calcare de consemn, sergentul Marian Tudorache, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Marian Dinu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn, caporalul Cristian Radu, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn si soldatul Nicusor Nita, pentru savarsirea infractiunii de calcare de consemn.

Trei dintre ei - sergentul major Ionut Gagea, caporalul Ion Petrica si caporalul Marius Tudorache - au fost arestati preventiv, pe 13 februarie, pentru 29 de zile, iar ceilalti patru au fost lasati in libertate de magistratii Tribunalului Militar Bucuresti, ulterior, acestia fiind arestati pentru 25 de zile de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti. Este vorba despre sergentul Marian Tudorache, caporalul Marian Dinu, caporalul Cristian Radu si soldatul Nicusor Nita, acuzati de savarsirea infractiunii de calcare de consemn. obtinut

Momentan, in afara de Cristian Radu care a obtinut decizia de liberare, inca un militar din cei sapte a fost pus, luni, in libertate pe cautiune, ceilalti fiind in continuare in stare de arest.

Reamintim ca sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, pe 28 ianuarie, conform unor surse din Ministerul Apararii Nationale.

Cel putin 51 de arme au disparut din depozitul care apartine Aviatiei, au declarat, pentru NewsIn, surse militare.

17 persoane au fost demise de ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, printre care se afla si trei dintre cei sapte militari retinuti de procurori si apoi arestati de judecatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Cristian Radu Ciorogarla, #furt arme Ciorogarla, #Cristian Radu libertate , #arme