Fii de preot, prinsi cu droguri, arme si munitie

Marti, 24 Februarie 2009, ora 18:24
2868 citiri
Fii de preot, prinsi cu droguri, arme si munitie
Foto: independent.ie

Fortele de ordine iesene, coordonate de procurorii DIICOT, au descoperit la o perchezitie simultana la domiciliul a doi ieseni si la sediul firmei acestora doua arme, munitie si cannabis.

Suspectii, doi frati, fiii preotului Neculai Zugravu din orasul Targu Frumos, in locuintelor carora s-au descoperit armele si cannabisul, sunt acuzati ca au comercializat, in ultimele patru luni, droguri de risc pe raza judetului Iasi, informeaza agentia NewsIn.

"S-au descoperit si ridicat cantitatea de 35 grame cannabis, o pusca cu luneta calibru 5,5 cu aer comprimat, patru cutii cu proiectile perforante tip diaboluri din plumb (munitie aferenta acestei arme), un pistol marca GAMO, calibru 4,5 cu aer comprimat si o cutie cu proiectile perforante sferice din metal, suma de 6.500 lei si 10 grame bijuterii din aur.

Armele erau detinute ilegal de unul dintre invinuiti, cunoscut cu antecedente penale", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Directiei Politiei de Frontiera Iasi, remis marti, citat de NewsIn.

Politistii au mai descoperit la domiciliul invinuitilor, in varsta de 22 si 27 de ani, ca una din incaperi era amenajata pentru cultivarea plantelor de cannabis, fiind gasite mai multe ghivece cu pamant si capsule de ingrasamant, lampa complexa pentru caldura si lumina, termometru, ventilator si alte accesorii specifice.

Asupra celor doi ieseni s-a declansat urmarirea penala pentru trafic de droguri si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, ei riscand o pedeapsa cu inchisoarea de la trei la 15 ani.

In timp ce unul dintre invinuiti va fi cercetat in stare de libertate, celalalt va fi prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva.

La actiunea procurorilor DIICOT au participat politisti de frontiera ieseni, agenti ai Inspectoratului Judetean de Politie si ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie". Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când...
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Oficialii militari ruși au sprijinit în mod discret Iranul cu arme și informații, pe măsură ce criza din Orientul Mijlociu s-a intensificat. O alianță strategică între cele două...
#cannabis, #arme, #munitie, #descoperite la Iasi, #procurorii DIICOT , #arme