Atac armat in trenul Amsterdam-Paris: Cei trei eroi care au evitat tragedia, in vagon dintr-o intamplare

Luni, 24 August 2015, ora 17:47
7343 citiri
Atac armat in trenul Amsterdam-Paris: Cei trei eroi care au evitat tragedia, in vagon dintr-o intamplare
Foto: Facebook/US Embassy France

Cei trei americani care l-au oprit pe atacatorul din trenul pe ruta Amsterdam-Paris ce a incercat sa deschida focul asupra pasagerilor se aflau in vagonul respectiv dintr-o pura intamplare fericita.

Americanii Anthony Sadler, Alek Skarlatos si Spencer Stone, toti trei prieteni din copilarie plecati impreuna in vacanta, s-au urcat initial in alt vagon, unde aveau cumparate bilete la clasa I. Pentru ca nu si-au gasit locurile, au decis sa se aseze in alta parte, a povestit Anthony Sadler pentru Washington Post.

Cei trei americani care l-au imobilizat pe atacator si l-au deposedat de arme au fost numiti eroi de catre presedintele SUA Barack Obama si au fost decorati de liderul francez Fracois Hollande cu Legiunea de Onoare, cea mai inalta decoratie a Frantei.

Legiunea de Onoare pentru cei sase eroi din trenul atacat in Franta

Barbatii, dintre care doi militari americani aflati in timpul liber, au constatat ca nu aveau Wi-Fi in zona in care se asezasera, asa ca au decis sa isi caute din nou alte locuri la clasa I.

La circa jumatate de ora de cand trenul a iesit din Amsterdam, ei au ajuns in vagonul in care Ayoub El Khazzani avea sa deschida focul asupra pasagerilor.

Cand acest lucru s-a intamplat, barbatii nu au stat pe ganduri si l-au imobilizat pe suspect.

Atac armat in trenul Amsterdam - Paris: Cine sunt cei trei eroi care l-au imobilizat pe agresor (Video)

Cei trei au povestit ca l-au deposedat pe atacator de arme - o mitraliera AK 47, un pistol, un cutit si multa munitie - dupa care l-au lovit, imobilizandu-l si chiar strangandu-l de gat pana cand a devenit inconstient. "Parea pregatit sa lupte pana la capat. La fel eram si noi", au spus ei.

Acesta a avut insa timp sa raneasca trei persoane, dintre care doua grav. Unul dintre barbati a fost impuscat, iar un altul are o rana de cutit. Cea de-a treia victima este un britanic care locuieste in Franta, acesta venind sa-i ajute pe cei trei sa-l imobilizeze pe agresor.

Atacatorul din tren, terorist periculos sau doar un om al strazii disperat?

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a precizat ca barbatul aflat in custodia politiei franceze era cunoscut de autoritatile din Spania si Franta pentru legaturile sale cu miscarea islamista radicala.

Barbatul a fost arestat vineri, dupa ce a incercat sa comita atacul in trenul francez de mare viteza Thalys Amsterdam-Paris.

Atac armat in trenul Amsterdam - Paris: Trei victime

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#americani atac tren, #eroi atac tren Paris, #atac tren eroi intamplare , #atac