Atac in Australia: Un francez a strigat "Allahu Akbar" si a injunghiat mortal o turista britanica

Miercuri, 24 August 2016, ora 09:25
4617 citiri
Atac in Australia: Un francez a strigat "Allahu Akbar" si a injunghiat mortal o turista britanica
Foto: Arhiva Ziare.com

Un francez a injunghiat mortal, miercuri dimineata, o turista britanica si a impuscat un britanic, ranindu-l grav, in timpul unui atac la un hostel australian, din Home Hill (Queensland).

Martorii sustin ca barbatul a strigat "Allahu Akbar" ("Dumnezeu este mare" - n.red.)

in timp ce-si injunghia victimele in fata a circa 30 de alti turisti, transmite The Guardian.

Barbatul ranit a fost transportat de urgenta la spital. Un localnic, in varsta de 47 de ani, care a intervenit in altercatie, a suferit mai multe rani injunghiate, dar este in afara oricarui pericol. De asemenea, un caine a fost ucis in timpul atacului.

Politistii au informat ca s-au confruntat cu o scena teribila la hostel si ca, in timpul arestarii, suspectul francez a continuat sa repete expresia "Allahu Akbar".

Steve Gollschewski, adjunctul comisarului de politie, a explicat ca declaratiile facute de atacator ar "putea sa fie considerate de natura extremista", iar anchetatorii incearca sa determine motivele atacului sangeros.

Anchetatorii au sustinut ca nu elimina niciun posibil motiv in primele etape ale investigatiei, fie acesta "politic sau criminal".

De asemenea, acestia incearca sa afle daca sanatatea psihica sau o supradoza de substante halucinogene au jucat un rol in comiterea atacului, ori daca cetateanul francez are antecendente extremiste si este cunoscut drept o persoana radicalizata.

"Asta nu are nicio legatura cu rasa sau religia, este vorba despre un comportament criminal individual", a explicat Gollschewski.

Suspectul francez a fost singurul arestat in legatura cu atacul asupra turistilor, iar autoritatile au precizat ca nu exista o amenintare la adresa comunitatii. Acesta va fi acuzat pentru omor si tentativa de omor.

Barbatul locuia in Australia inca din luna martie, cu ajutorul unei vize temporare.

Comandantul Politiei Federale, Sharon Cowden, a precizat ca desi suspectul francez nu are nicio legatura cu gruparile extremiste, anchetatorii vor contacta toate agentiile internationale pentru a examina orice posibilitate.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#atac Australia britanica injunghiata, #atac Australia mort, #atac Australia raniti , #atac