Atacatorul din Vitan a incercat sa scape de inchisoare in 2008

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 20:51
1916 citiri
Atacatorul din Vitan a incercat sa scape de inchisoare in 2008

Atacatorul din Vitan prins in Rusia, Vitalie Proca, a incercat sa scape de inchisoare in 2008, pe baza unui certificat medico-legal din care reiesea ca acesta este bolnav de "tuberculoza infiltrativa extinsa faza progresiva", drept pentru care nu-si mai poate folosi decat jumatate din capacitatea plamanilor, avand invaliditate de gradul 2.

In raport se arata ca Proca are si o afectiune psihica, "sindom asteno-depresiv simptomatic", afectiune care ii dadea stari de tristete, tulburari de atentie, apatie si lentoare in miscari, scrie Mediafax.

Reprezentantii Curtii Supreme de Justitie a Republicii Moldova au aratat insa ca barbatul avea, la acel moment, "50 de incalcari ale regimului de detentie, iar pe parcursul executarii a fost recunoscut de trei ori violator al regimului de detentie". Cererea de intrerupere a pedepsei a fost respinsa.

Vitalie Proca, in varsta de 33 de ani, s-a nascut in Republica Moldova, in satul Codreanca din raionul Straseni.

Potrivit Ministerului de Justitie din Republica Moldova, in noaptea de Craciun a anului 1997, a intrat cu forta intr-o locuinta din satul Magdacesti, raionul Criuleni, unde se aflau un barbat, trei femei si un copil in varsta de doi ani si jumatate. Victimele au fost lovite cu tevi metalice, iar una dintre femei a fost arsa cu un fier de calcat. Barbatul si una dintre femei au murit.

Trei luni mai tarziu, Proca a fost prins cu un pistol artizanal, sub forma de stilou, pe care si-l facuse singur.

El a fost condamnat initial la inchisoare pe viata, insa pedeapsa acestuia a fost redusa la 20 de ani de inchisoare, din care, pana la urma, a facut doar 12 ani.

Vitalie Proca este acuzat de autoritatile romane ca, anul trecut, l-a impuscat in cap si in piept pe Razvan Isaila, in varsta de 26 de ani. Acesta a fost salvat dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

Proca a fost prins miercuri dupa-amiaza la Moscova, in urma unei colaborari a politiei din Rusia, Italia, Moldova si Scotland Yard.

Autoritatile romane au declansat procedura de extradare a lui Proca din Moscova, pentru a fi cercetat in Romania.

Vitalie Proca este acuzat si de Scotland Yard, pentru o tentativa de omor asupra bancherului rus German Gorbuntov, pe care basarabeanul l-a impuscat, de sase ori, la Londra, cu o arma semiautomata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Vitalie Proca arestat tentativa omor, #atacator Vitan arestat Moscova , #atac