Elevi injunghiati la Craiova: unul dintre ei a fost ucis

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 13:40
17535 citiri
Elevi injunghiati la Craiova: unul dintre ei a fost ucis
Foto: Realitatea Tv

Un elev a murit si altul a fost ranit in urma unei altercatii in apropierea Liceului Tudor Arghezi din Craiova.

Cei doi elevi veneau inspre scoala cand au fost acostati de un grup de tineri, unul dintre acestia scotand un cutit cu care i-a injunghiat pe cei doi.

Incidentul s-a petrecut la 50 de metri de gardul unitatii de invatamant. Unul dintre elevi a fost injunghiat in inima. El a mers pana in fata liceului unde s-a prabusit si a murit cateva minute mai tarziu, potrivit declaratiilor facute de directorul liceului, Lucian Sandoi, la Antena3.

Elevi injunghiati la Craiova - Ministrul de Interne supravegheaza ancheta

La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de politie, dar si o ambulanta. Medicii au incercat 25 de minute sa-l resusciteze pe copil, insa fara niciun rezultat. Elevul care a murit era in clasa a XI-a.

Sursa Foto: Antena3

Al doilea elev a fost injunghiat usor in spate. El a dat declaratii politistilor si a fost transportat la spital, fiind acum in afara oricarui pericol.

Incidentul a fost surprins de mai multe persoane aflate in blocurile din apropiere. Potrivit acestora, agresorii i-ar fi atacat din senin pe copii. In grupul in care se aflau cele doua victime mai erau alti cinci elevi, care au scapat insa nevatamati.

Potrivit Antena3, din primele cercetari a reiesit ca in urma cu cateva zile, a avut loc un conflict intre fratele agresorului si un prieten al elevului care a fost ucis. Agresorul ar fi amenintat inca de atunci ca se va razbuna. Victimele au incercat sa-si apere prietenul.

Atacatorul a fost prins

Primele informatii despre agresor au venit de la colegii victimelor. Ei le-au spus politistilor ca vinovat ar fi un fost elev al liceului, care a fost exmatriculat din cauza unor probleme disciplinare.

Elevi injunghiati la Craiova - Presupusul atacator a fost prins

Numele sau a fost facut public, ulterior, chiar de ministrul Educatiei Daniel Funeriu. Acesta a spus ca Politia il cauta pe un anume Voicu Romel Dan, in vrasta de 19 ani.

La nici doua ore de la incident Politia a anuntat ca l-a retinut pe presupusul atacator. Surse judiciare au declarat ca acesta ar putea fi cercetat pentru omor calificat si tentativa de omor.

Surse judiciare au declarat pentru Adevarul ca in timpul audierilor suspectul izbucnit si a declarat: "Ei, asta este, l-am omorat! Zece ani pentru un prost!".

In prima instanta, atacatorul a sustinut in fata anchetatorilor ca nu a vrut sa-l ucida pe elevul de 17 ani, ci doar sa-l intimideze. Victima se certase zilele trecute cu fratele agresorului.

Andrei Goreci, tanarul ucis, era un elev model

Elevul injunghiat mortal se numea Andrei Goreci. El era in clasa a 11-a si, potrivit declaratiilor directorului liceului, Andrei era un elev foarte constiincios. Mai mult, el era implicat in parteneriatul "O zi in inchisoare", derulat la Penitenciarul Craiova. Acest program viza probleme de infractionalitate si violenta.

Directorul Liceului Tudor Arghezi, Lucian Sandoi, exclude orice legatura intre proiectul in care elevul decedat a fost implicat si episodul tragic petrecut joi.

"Este exclusa orice legatura intre acest eveniment si tragedie. Programul a fost derulat cu ajutorul Ministerului Justitiei si Ministerul Educatiei. Opt elevi au participat la program. Proiectul este in desfasurare si urmeaza sa disemineze informatia. Parintii si-au dat acordul pentru participarea elevilor in acest program", a precizat Sandoi.

Boc si Funeriu il trimit pe Igas la Craiova

Primul care a reactionat a fost ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care desi se afla intr-o vizita de lucru in Ungaria a luat imediat legatura cu ministrul de Interne, Traian Igas, dar si cu secretarul sau de stat Oana Badea si cu seful Politiei Dolj.

Totodata, el a transmis si un mesaj romanilor: "Vreau sa asigur cetatenii Romaniei ca ne luam foarte in serios siguranta copiilor in scoala".

Elevi injunghiati la Craiova - Funeriu: Numele agresorului este Romel Voicu, are 19 ani

La scurt timp a venit si comunicatul premierului Emil Boc. Acesta i-a cerut lui Igas sa se deplaseze de urgenta la Craiova pentru a supraveghea mersul anchetei si a cerut "toleranta zero fata de fata de infractori si infractionalitate".

Cateva minute mai tarziu Igas anunta, tot printr-un comunicat de presa, ca se va duce la Craiova pentru a "verifica personal modul in care autoritatile competente la nivel teritorial au actionat pentru a gestiona siguranta stradala atat din punct de vedere preventiv, cat si operativ.

Tragedia s-a petrecut la 50 de metri de liceu, Politia se afla la 900 de metri

Prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, la Realitatea Tv, ca tragedia s-a petrecut la "100 de metri de liceu, 50 de metri de gardul liceului", insa totul s-a petrecut atat de repede incat nimeni nu ar fi putut interveni.

"Nimeni nu a putut sa intervina, fapta s-a consumat cu iuteala vantului. Politia se afla la 900 de metri distanta, dar nu putea sa observe acest incident. Patrula (care asigura siguranta in acel perimetru, n.red.) se ocupa de trei licee si patru scoli in zona", a spus Georgescu.

Intrebat daca nu s-ar fi putut evita aceasta tragedie, prefectul de Dolj a spus: "Putea fi evitata daca noi toti am fi mai buni la suflet si nu asa agresivi tot timpul".

Securitatea in scolile romanesti, aproape inexistenta

In ultimii ani, in scolile din Romania mai multi elevi au fost injunghiati de colegi de-ai lor sau de persoane straine.

Ultimul incident de acest gen a avut loc pe 21 mai anul acesta, cand mai multi elevi de la Colegiul German "Goethe" au fost batuti cu bate si lanturi chiar in fata scolii.

Pe 10 mai, doi elevi din Timisoara au fost injunghiati de un coleg, intr-un parc din fata scolii. Agresorul a fugit, dar dupa cateva ore s-a prezentat la politie, insotit de o ruda.

Pe 27 aprilie, anul acesta, 18 copii de la scoala din Vestem, judetul Sibiu, au fost intepati de un coleg cu acul unui glucometru. Aparatul de masurat glicemia a fost gasit de un elev din clasa a 8-a pe strada.

Romania, pe locul doi la violenta in scoli

Pe 14 noiembrie 2007, doi elevi au fost injunghiati, in urma scandalului izbucnit intr-un autobuz, in sectorul 3 al Capitalei. Elevii se intorceau de la scoala, cand au fost agresati de un grup de tineri scandalagii in autobuzul 253.

Pe 1 octombrie 2007, un elev de la Liceul de Arta din Craiova a fost injunghiat, in parcul din apropierea unitatii scolare. Autorul atacului a fost un baiat de 15 ani, care invata la alt liceu din localitate.

Un elev de 16 ani de la Scoala de Arte si Meserii din Ploiesti a fost injunghiat pe 7 martie 2007 de un alt tanar, de aceeasi varsta, chiar in curtea liceului. Incidentul s-a produs in pauza, iar motivul pare sa fi fost o datorie mai veche a victimei catre agresor.

Agresorul a fost identificat si i s-a intocmit dosar penal. Pe 2 decembrie 2005, o eleva de 17 ani a Scolii Centrale din Bucuresti a fost injunghiata de prietenul ei, chiar in incinta institutiei de invatamant. Incidentul a fost provocat de o cearta a celor doi, chiar in biroul directorului adjunct.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#elev injunghiat mort Craiova , #atac
Comentarii
Poza NeluKGBush
NeluKGBush
rank 5
Las' că aruncă militia cu sapca in ucigas si gata! Vreau să spun că tiganii aproape că te bat, te obligă să le cumperi tigări de contrabandă. Unde este politia? Unde este vestita 2-1/4, lucrează numai pentru Hrebenciuc si Vanghelie?Auzi măi Ponta, auzi?
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Inlocuiti ilustratia aia oribila!