Un fost preot a fost retinut dupa ce a injunghiat un batran pe strada, in Salaj

Joi, 10 August 2017, ora 22:58
4293 citiri
Un fost preot a fost retinut dupa ce a injunghiat un batran pe strada, in Salaj
Foto: Arhiva Ziare.com

Un fost preot din judetul Salaj, care a demisionat de doi ani din cauza problemelor de sanatate, a fost retinut de procurori pentru tentativa de omor dupa ce a injunghiat un alt varstnic, pe o strada din Simleul Silvaniei, anchetatorii incercand sa afle motivele care au dus la comiterea acestui gest.

Reprezentantii IPJ Salaj au declarat, joi, ca un barbat de 75 de ani a fost injunghiat in zona gatului si a bratului stang de preotul care, se pare, avea probleme psihice.

"Un barbat de 45 ani din Valcau de Sus, l-a injunghiat cu un cutit pe un barbat de 75 ani din Simleu Silvaniei, in zona gatului si a bratului stang. In urma agresiunii victima a fost transportata la Spitalul Orasanesc Simleu Silvaniei, pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a dispus prin ordonanta retinerea agresorului pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de joi sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor", au spus sursele citate.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Crin Bologa, a declarat, la randul sau, ancheta este in plina desfasurare si nu cunosc motivele care l-au determinat pe preot sa recurga la acest gest.

"Un preot dintr-o comuna, care acum nu mai are parohie, a fost retinut de procurori. Din primele cercetari rezulta ca acesta, aflat pe o strada in Simleul Silvaniei a atacat cu cutitul o persoana in varsta pe care a injunghiat-o. Motivele nu se stiu inca, vom vedea dupa ce se finalizeaza ancheta", a spus Bologa.

Purtatorul de cuvant al Episcopiei Ortodoxe a Salajului, Claudiu Nechita, a precizat ca preotul Nicolae Sarca a fost paroh in parohia Aleus din anul 1995 pana in mai anul 2015, cand a cerut retragerea din demnitatea preoteasca pe motive medicale, avand probleme psihice.

"De doi ani nu a mai slujit, nu a primit salariu si nici nu a primit nicio binecuvantare sa slujeasca. A ramas preot, urmand ca, in masura in care sanatatea i-ar fi permis, sa se intoarca. Episcopia Salajului a declansat o ancheta pe linie bisericeasca in acest caz, in paralel cu cea a Politiei si Parchetului, iar in functie de rezultate va fi sanctionat, sanctiunea maxima fiind caterisirea. Oricum, deocamdata parintele a fost oprit de la slujire, ca masura temporara pana la clarificarea situatiei de catre Parchet", a spus Nechita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fost preot injunghiat batran, #fost preot retinut atac , #atac