Autostrada Soarelui, gata in 2014?

Luni, 07 Martie 2011, ora 21:53
1701 citiri
Autostrada Soarelui, gata in 2014?
Foto: Arhiva

Autostrada Soarelui ar putea fi finalizata in 2014 deoarece compania constructoare nu a obtinut certificatul de urbanism pentru o portiune de 14 kilometri, aflata intre Cernavoda si Medgidia.

Reprezentantii companiei spun ca au depus documentatia la Consiliul Judetean Constanta inca din vara anului trecut, dupa ce au hotarat modificarea traseului, dar ca nu au primit nici un raspuns.

In lipsa certificatului nu se poate emite autorizatia de constructie, informeaza Romania Libera.

Oficialii CJ au declarat, la randul lor, ca reprezentantii constructorului nu s-au prezentat la discutii pentru a explica noua solutie tehnica. Prefectul a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca il va da in judecata pe presedintele CJ Constanta daca acesta nu va emite respectivul certificat.

Potrivit reprezentantilor firmei Colas pana acum nu s-a lucrat decat pe o portiune de cinci kilometri, care este finalizata in proportie de 70%.

"Portiunea de 14 kilometri pentru care nu s-a emis autorizatie de constructie este neatacata", au spus acestia la intalnirea cu prefectul Constantei.

Chiar daca certificatul de urbanism pentru portiunea respectiva s-ar emite insa astazi, lucrarile nu vor putea fi incheiate. Angajatii Colas spun ca lucrarile vor dura cel putin un an si jumatate, pentru ca volumul de munca este foarte mare.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a acuzat luni pe cei de la firma franceza Colas, care trebuiau sa construiasca tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, ca "au stat ca molusca" si au refuzat sa-l construiasca, cerand mai multi bani. In replica, francezii acuza faptul ca ministerul a schimbat proiectul si ca a intarziat un an cu exproprierile.

Boagiu a spus saptamana trecuta ca autostrada va fi data in folosinta in aceasta vara chiar daca lucrarile nu vor fi finalizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#constructie autostrada Soarelui, #constructie finalizata 2014 , #autostrada