Au fost semnate contractele pentru portiuni din autostrada Sibiu-Pitesti, Magistrala 5 de metrou si din centura Bucuresti Sud

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 18:37
11250 citiri
Au fost semnate contractele pentru portiuni din autostrada Sibiu-Pitesti, Magistrala 5 de metrou si din centura Bucuresti Sud
Foto: Arhiva Pixabay

Contractele pentru o sectiune din autostrada Sibiu - Pitesti, o portiune din Magistrala 5 de metrou si pentru Lotul 3 al centurii Bucuresti Sud au fost semnate, duminica, la Guvern.

Cu aceasta ocazie, premierul Viorica Dancila a sustinut o declaratie de presa in care a transmis ca "Guvernul PSD-ALDE are capacitatea sa gaseasca solutii pentru proiectele de infrastructura care stagneaza de prea mult timp".

Unul dintre aceste contracte se refera la autostrada Sibiu-Pitesti, ceruta de multa vreme de companiile si locuitorii din aceasta zona, care va asigura conectarea la Coridorul IV Pan-European. "Semnarea contractului pentru sectiunea Sibiu - Boita din Autostrada Sibiu - Pitesti, este primul pas concret facut in ultimii 10 ani pentru inceperea lucrarilor la prima autostrada din Romania care trece muntii", a transmis prim-ministrul.

Contractul a fost semnat cu austriecii de la Porr Construct, portiunea are 13,17 km, iar valoarea proiectului este de aproape 613 milioane lei fara TVA. Constructorul va avea la dispozitie un an pentru proiectare si trei ani pentru executie. Acesta si-a asumat o garantie a lucrarilor de 10 ani.

De asemenea, premierul a anuntat si incheierea contractului pentru lotul 3 al Centurii de Sud a Bucurestiului, in lungime de 18 km, "in ciuda intentiilor unor parlamentari de a bloca la Bruxelles obtinerea fondurilor".

Valoarea contractului este de 853.422.022,52 lei, fara TVA (echivalentul a 180 milioane euro) . Lotul 3 al autostrazii de Centura Bucuresti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 km si este format din doua sectoare de 15,46 km, respectiv 2,5 km. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare si 30 luni (2,5 ani) pentru executia lucrarilor. Autostrada de Centura Bucuresti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti) si A2 (Bucuresti - Constanta), pe coridorul IV Pan-European.

In plus, s-a semnat si contractul pentru realizarea sistemului de siguranta si de automatizare a traficului pentru portiunea Raul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 de metrou, aceasta fiind ultima etapa inainte de darea in functiune. Contractul in valoare de 112.923.292,72 lei, fara TVA, va avea o perioada de executie de 9 luni.

"Nu o sa mai toleram nicio intarziere. Sunt firme care au reusit sa scurteze timpul de proiectate de la 9 luni la 2 luni. Nu va mai bateti joc de subcontractorii romani. Nu vreau sa mai fiu informat ca nu sunt platiti subcontractorii atata timp cat statul roman plateste la timp facturilor. Mesajul meu este unul cat se poate de simplu. Guvernarea PSD-ALDE continua investitiile si finalizeaza proiectele in derulare", a declarat, la randul sau, ministrul Transporturilor Razvan Cuc, cu ocazia semnarii celor trei contracte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#contracte infrastructura, #contract autostrada pitesti sibiu, #contract centura bucuresti sud, #contract magistrala 5 metrou , #autostrada